DAVO A1 PAGINA
Roy Moespot
trainer
Henno ten Have
leider
Ronald Boudewijnse
Volkan Ince
Damien Dikkers
Riny Eilander
Mats Lieftink
Youri Mulder
Jay Jay Maatman
Dwan Scholten
Raymond Pothoven
Joey Klement
Sylvan van der Vegt
Serkan Maassen
Armir Omicevic
Damon ten Have
Wesley Hoppe
Remco Ravensberger
leider
Cemal Yavuz
Zaterdag 19 februari : Lettele A1 - Davo A1   0-1Na een zeer lange tijd kwam Davo A1 weer in actie. En meteen wachtte een zware uitwedstrijd tegen Lettele A1. Enigszins gehavend toog Davo A1 naar het rustieke Sallandse kerkdorp Lettele. Het werd uiteindelijk een zware middag, maar Davo A1 bleef overeind en won met 0-1.
Het was vanaf het begin duidelijk dat Lettele A1 met een ongelooflijk fysieke inzet Davo A1 wilde bestrijden. Het was bijvoorbeeld een wonder dat Riny Eilander niet moest uitvallen na een zware tackle. De eerste helf ging gelijk op. Lettele A1 zoals bekend met de lange bal en Davo A1 dat wel wilde voetballen, maar dit nauwelijks ten toon kon spreiden. Toch kwam Davo A1 voor de rust op voorsprong. Een prima pass van Cemal Yavuz werd afgerond door Riny Eilander : 0-1.
Na de pauze gebeurde er veel meer, waarbij de hoofdrol nadrukkelijk werd opgeëist door de scheidsrechter. Mats Lieftink haalde een Lettele A1 speler onderuit en kon voor 5 minuten vertrekken. Althans dat dacht iedereen. Maar toen de Davo A1 laatste man na die 5 minuten wilde terugkeren, was hij ineens niet meer welkom. Davo A1 kon ruim 35 minuten verder met 10 spelers. Davo A1 kon zich opmaken voor een loodzwaar vervolg. Maar de werklust was er, vooral met een uitstekende Sylvan van der Vegt op het middenveld. Lettele A1 had een veldoverwicht , maar Davo A1 probeerde er toch uit te komen met de hoop op de snelle voorhoede. Achterin hield Davo A1 stand, maar de scheidsrechter kwam Lettele A1 nog meer tegemoet. In de slotfase werd de eerste lichte overtreding van Raymond Pothoven door de arbiter met 5 minuten bestraft. Door deze zeer overdreven straf stond Davo A1 nog met 9 spelers. Maar onze jongens lieten zich niet kennen en kregen warempel uit de counter nog 2 mogelijkheden. Opvallend daarbij was het uitstekende debuut van Armir Omicevic die na lang blessureleed weer kon spelen.
Zelfs de zeer riante blessuretijd (het was blijkbaar wachten op de gelijkmaker) hielp Lettele A1 niet. Op het eind van de rit gingen de 3 punten uiteindelijk toch mee naar Deventer.
Davo A1 blijft overeind
Zaterdag 26 februari : Davo A1 - Sallandia A1   2-0Davo A1 heeft vandaag uitstekende zaken gedaan. Het won het duel tegen koploper Sallandia A1 volkomen verdiend met 2-0 en mengt zich hiermee weer in de titelstrijd. Davo A1 heeft over de gehele wedstrijd zeer geconcentreerd gespeeld en praktisch tot niets weggegeven.
In de 1e helft domineerde Davo A1 de wedstrijd. De eerste kans in de wedstrijd was voor Youri Mulder, maar hij trof geen doel. Achterin stond het goed bij Davo A1 en op het middenveld was de zwoegende Raymond Pothoven zeer opvallend - in positieve zin - aanwezig. Voor de rust kwamen onze jongens door een prima goal van Joey Klement op voorsprong.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. Een beter Davo A1 dat al snel op een fraaie 2-0 voorsprong kwam door een treffer van Youri Mulder. Nadien kon Davo A1 de wedstrijd op slot gooien, maar de één na de andere kans werd verprutst.
Ondanks de vele wissels in de 2e helft bleef Davo A1 uitstekend bij de les en in de posities spelen. Het kwam niet meer in gevaar en kon zodoende de 2-0 voorsprong vasthouden. Onze complimenten !
Davo A1 zegeviert in topper
Donderdag 03 maart : Davo A1 - Schalkhaar A2   2-1Met temperaturen van rondom het vriespunt werd de vooruitgespeelde wedstrijd Davo A1 - Schalkhaar A2 gespeeld. Voor onze jongens erg belangrijk om geen punten te verspelen.
Davo A1 begon best wel aardig aan de wedstrijd. Het kreeg in de beginfase voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar de riante mogelijkheden werden niet benut. Het duurde tot een half uur voordat Davo A1 op voorsprong kwam. Uit een gespleten pass van Wesley Bronswijk scoorde Youri Mulder via de binnenkant van de paal de 1-0. Schalkhaar A2 kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar doelman Wesley Hoppe keepte een geweldige partij.
In de 2e helft had Davo A1 via Damon te Have de wedstrijd al kunnen beslissen. Daarna zakte Davo A1 steeds verder weg en verloor met name de grip op het middenveld. De bezoekers kregen meer kansen dan Davo A1, maar Wesley Hoppe stond de gelijkmaker in de weg. Het leek een 1-0 zege van Davo A1 te gaan worden, maar in de 87e minuut kopte Mats Lieftink in eigen doel : 1-1. Maar uiteindelijk kroop Davo A1 door het oog van de naald. In de 90e minuut kon Dwan Scholten uit een dubieuze situatie de 2-1 scoren. Daarmee blijft Davo A1 in de titelrace en kan goed de carnaval ingaan !
Davo A1 door het oog van de naald
Zaterdag 12 maart : Davo A1 - Colmschate A1   1-0Davo A1 heeft de wedstrijd tegen Colmschate A1 met 1-0 weten te winnen. Door dit resultaat blijft de ploeg in 2011 zonder puntverlies en in de race voor de titel.
De rood blauwe brigade begon sterk aan de wedstrijd. Na 2 minuten miste Youri Mulder een dot van een kans, maar een minuut later wist Cemal Yavuz de 1-0 de scoren. Het vervolg van de 1e helft was van beide kanten erg rommelig met weinig doelkansen.
Na de rust kwam er wat meer leven in de brouwerij. Colmschate A1 zette wat meer druk en omdat Davo A1 de posities veel te veel los liet, kreeg het het middenveld niet in handen. De voorwaartsen van Davo A1 lieten zich ook veel te ver terugzakken.  Gelukkig stond het centraal achterin met Mats Lieftink en Volkan Ince goed. Uit de counter kreeg Davo A1 2 goede kansen door Jay Jay Maatman na aangeven op rechts van Youri Mulder. Ook de bezoekers kregen kansen, maar stand in goalie Dwan Scholten (die de geblesseerde Wesley Hoppe verving) maakte een zekere indruk. Op het laatst zou de conditie Davo A1 parten kunnen gaan spelen, maar gelukkig kwam het niet zover. De 4e zege op rij was een feit.
Davo A1 verslaat Colmschate A1
Zaterdag 26 maart : Davo A1 - Columbia A2   4-2Davo A1 had vandaag een moeilijke middag tegen Columbia A2. Na een 1-1 ruststand werd er uiteindelijk gewonnen met 4-2. De overwinning was weliswaar verdiend, maar Davo A1 speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander.
Het begon allemaal prima, want na 6 minuten scoorde Damon ten Have de 1-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar uit het niets viel na een kwartier de 1-1. Davo A1 had moeite met de 2 centrumspitsen van Columbia A2. De ploeg van Roy Moespot had daar tactisch geen antwoord op. Verderop in de 1e helft kreeg Davo A1 via Cemal Yavuz en Youri Mulder nog wel enkele kansen, maar daar was het ook wel mee gezegd.
In de 2e helft wederom een goede start. Uit een pass van Damien Dikkers wist spits Joey Klement de 2-1 te scoren.
Lang konden onze jongens niet genieten van de voorsprong, want door een fout achterin veroorzaakte Mats Lieftink een strafschop. Dit buitenkansje werd koelbloedig benut door Columbia A2. Tot dat moment hoefde Davo A1 doelman Wesley Hoppe nauwelijks in actie te komen, maar het stond wel 2-2. Het spel van Davo A1 was erg onrustig en rommelig, maar het had nog voldoende tijd om een overwinning uit de wacht te slepen. En dat gebeurde ook. In de 73e minuut bracht Youri Mulder Davo A1 op voorsprong met een zeer bekeken doelpunt : 3-2. Tien minuten voor tijd schoot diezelfde Youri Mulder met een fraaie treffer Davo A1 definitief in veilige haven : 4-2. Vervolgens kreeg Davo A1 zoveel ruimte, dat de score hoger had moeten uitvallen. Maar uiteindelijk bleef het in het sportieve duel 4-2 met een uitstekende arbiter.
Davo A1 zet zegereeks voort
Zaterdag 09 april : Go-Ahead A1 - Davo A1   2-6Davo A1 zet de zegereeks voort. Tegen hekkesluiter Go-Ahead A1 werd een 2-6 zege geboekt. De ploeg heeft nu uit de laatste 6 wedstrijden 18 punten gepakt. Door de nederlaag van ABS A1 vandaag, is de strijd om de titel naar een climax gestegen. ABS A1, Sallandia A1 en Davo A1 hebben allen nog kans, maar Davo A1 moet nog op bezoek bij beide concurrenten.
Tegen Go-Ahead A1 was het eigenlijk geen echte wedstrijd. Davo A1 was over de gehele wedstrijd sterker en kwam door doelpunten van Volkan Ince, Youri Mulder en Jay Jay Maatman voor de rust op een comfortabele 0-3 voorsprong.
Na de rust verslapte Davo A1 enigszins. Go-Ahead A1 deed wat terug - 1-3 -, maar Davo A1 stelde vervolgens snel orde op zaken. Dwan Scholten en Cemal Yavuz brachten Davo A1 op 1-5. Go-Ahead A1 deed wederom wat terug, maar het slotaccoord was weer voor Davo A1. Jay Jay Maatman bracht de eindstand op 2-6.
Davo A1 boekt eenvoudige zege
Zaterdag 16 april : Davo A1 - Diepenveen A1   3-1Davo A1 heeft vandaag tegen Diepenveen A1 door niet te blijven opgeven en door karakter te tonen de wedstrijd weten te winnen. Na een 0-1 ruststand zegevierde Davo A1 met 3-1 en blijft daarmee in de spannende titelrace.
Het spel van Diepenveen A1 oogde in de 1e helft allemaal water beter, hoewel de eerste kansen in de wedstrijd voor Davo A1 waren. Gaandeweg het duel combineerde Diepenveen A1 goed en had duidelijk het middenveld in handen. De 0-1 voorsprong die de gasten scoorden was op dat moment dan ook verdiend te noemen.
Na de rust een ander, maar bovenal beter spelend Davo A1. Het wist dat het zich geen puntverlies kon veroorloven en zette een tandje bij.
Cemal Yavuz bracht Davo A1 snel in de 2e helft op gelijke hoogte : 1-1. Vanaf dat moment was alles weer open en volgde een spannende wedstrijd. Ronald Boudewijnse bracht met een geweldig schot vanaf links Davo A1 in extase door de 2-1 te scoren. Natuurlijk waren de laatste minuten van het duel zenuwslopend. Diepenveen A1 kreeg nog een behoorlijke mogelijkheid om gelijk te maken, maar in de slotminuut maakte Jay Jay Maatman aan alle onzekerheid een eind door fraai de 3-1 te scoren.
Komende donderdagavond volgt de nummer 1 tegen de nummer 2 : Sallandia A1 - Davo A1.
Op karakter naar zege
Donderdag 21 april : Sallandia A1 - Davo A1   3-0Aan de zegereeks van Davo A1 is vanavond een einde gekomen. In het cruciale duel om het kampioenschap werd een verdiende 3-0 nederlaag geleden tegen Sallandia A1. Davo A1 miste door blessures 2 belangrijke spelers, nl. Dwan Scholten en Riny Eilander. Sallandia A1 had daarentegen enkele spelers van hun sterke B1 in hun gelederen.
Bij Davo A1 overheerste vandaag de ansgt. Sallandia A1 liet vanaf het begin zien, dat zij de wil in alles hadden. Het schuwde overtredingen niet (2 gele kaarten) en het was verbaal nadrukkelijk aanwezig. Een 2-0 ruststand was een logische afspiegeling van de 1e helft. Na de rust drong Davo A1 in het begin meer aan, het leek de aansluiting te scoren, maar de Sallandia grensrechter vlagde Jay Jay Maatman onbegrijpelijk af. Meer had Davo A1 niet in de melk te brokkelen. Sallandia A1 nam het heft weer in handen, scoorde de 3-0 en kreeg vervolgens nog legio kansen. Het was maar goed dat doelman Wesley Hoppe in topvorm was vanavond.
De titelaspiraties zijn na deze wedstrijd voorbij voor Davo A1. Nog 2 wedstrijden te gaan, de afsluitende barbecue en het jeugdkamp. En dan kunnen we toch terugkijken op een mooi seizoen.
Titelkansen zijn weg
Zaterdag 14 mei : Davo A1 - Sp. Deventer A1   7-2Davo A1 heeft na een sterke 2e helft toch nog een zeer ruime zege geboekt op Sp. Deventer A1. Na een 1-1 ruststand werd het maar liefst 7-2.
Omdat Davo A1 niet helemaal compleet was, was het in het begin van de wedstrijd nog zoekende. Dat leverde prompt een tegendoelpunt op : 0-1. Na een kwartier kwam Davo A1 wat beter in de wedstrijd. Er waren kansen voor Jay Jay Maatman en Joey Klement, maar toch wist Jay Jay Maatman Davo A1 op gelijke hoogte te brengen : 1-1. Vervolgens een hele beste kans voor Sylvan van der Vegt.
Na de pauze een sterker en veel meer gedreven Davo A1. In de 52e minuut miste Jay Jay Maatman een goede kans, maar uit de daarop volgende corner wist hij wel te scoren : 2-1. Davo A1 kon niet lang van de voorsprong genieten want in de 60e minuut was het alweer gelijk : 2-2.
In het laatste half uur was het een waar doelpuntenfeest en was het genieten geblazen. In de 67e minuut een aanval uit het boekje opgezet door Joey Klement en Youri Mulder en afgerond door Jay Jay Maatman : 3-2. In de 71e minuut scoorde Youri Mulder 4-2 en een minuut later een evenzo mooi goal van Cemal Yavuz na een prima voorzet van Youri Mulder : 5-2. In de 79e minuut verhoogde Ronald Boudewijnse de scoren naar 6-2 en 7 minuten voor tijd rondde Joey Klement een voorzet van Youri Mulder af : 7-2.
Een laatste thuiswedstrijd van het seizoen om toch goed naar terug te kijken. Volgende week naar ABS A1, een duel om de 2e plaats. Davo A1 gaat er nog één keer voor !
Smullen in de 2e helft
Zaterdag 21 mei : ABS A1 - Davo A1   2-0Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie. Eigenlijk ging het nergens meer om, of het moest om de 2e plek gaan. Achter kampioen Sallandia A1 volgden namelijk ABS A1 en Davo A1. Onze jongens moesten winnen om de 2e plek nog te bemachtigen, maar dat was gezien de personele problemen wellicht teveel gevraagd.
In de gehele wedstrijd gebeurde er niet echt veel. De eerste helft was voor ABS A1, maar gescoord werd er niet. In het begin van de tweede helft een sterke fase van Davo A1, maar uit de paar goede kansen werd er niet gescoord. ABS A1 nam het heft weer in handen en wist nog 2x doel te treffen. Het werd dus een 2-0 nederlaag voor Davo A1, waarmee de competitie werd afgesloten met een 3e plaats in de 2e klasse.
Davo A1 eindigt op de 3e plaats