DAVO A1 PAGINA
Henk Wessels
trainer
Ap Bosch
leider
Kevin Bosch
Ronald Boudewijnse
Volkan Ince
Damien Dikkers
Riny Eilander
Davy Eilander
Morris Arentsen
Wesley Bronswijk
Yusuf Cetin
Mats Lieftink
Youri Mulder
Jay Jay Maatman
Dwan Scholten
Raymond Pothoven
Zaterdag 06 maart : SEH A1 - Davo A1   2-1

Eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. Kwam Davo A1 in tegenstelling tot veel andere teams dit jaar al wel in actie in competitieverband (tegen Sp. Teuge in januari), het werd toch weer hoog tijd. En gelijk een zware uitwedstrijd tegen koploper SEH A1 uit Heerde. Op een harde grasmat, een veel te harde bal en een ijzige kou (1 graad), dus niet de meest ideale omstandigheden. Uiteindelijk verloor Davo A1 dit duel met 2-1, maar of het allemaal nodig was geweest..... De ploeg van Henk Wessels begon prima aan de wedstrijd. Het liet de bal prima circuleren (soms te), de verdediging stond goed (uitblinker Raymond) en er werd niets weggegeven. Het eerste doelpunt van Davo A1 was dan ook verdiend. Wesley Bronswijk scoorde de 0-1. Vervolgens leerden wij de scheidsrechter kennen. Normaal gesproken moet er in een verslag niets over de arbitrage vermeld worden, maar het werd al meteen duidelijk dat Davo A1 hier niet zou gaan winnen. SEH A1 kwam beter in de wedstrijd, toonde een echte winnaarsmentaliteit en werd gesteund door de arbiter met dubieuze beslissingen. De gastheren kwamen voor de rust desalniettemin verdiend langszij : 1-1. In de 2e helft had de thuisploeg veel meer balbezit dan Davo A1 en doelman Kevin Bosch moest een aantal keren zich van zijn beste kant laten zien. De 2-1 voor SEH A1 was een logische afspiegeling van het wedstrijdbeeld. De leidsman bleef de thuisploeg steunen, door een wel zeer dubieuze strafschop toe te kennen. De SEH speler schoot van 11 meter onderkant lat, maar de scheidsrechter zag niet dat de bal de doellijn passeerde. Het bleef 2-1 en dus toch nog gerechtigheid. Davo A1 wist in de laatste minuut nog bijna de gelijkmaker te scoren. Youri Mulder kwam vanaf rechts door, schoot op de paal en in de rebound schoot Jay Jay Maatman over. Dus een 2-1 nederlaag. En wanneer Davo A1 dezelfde mentaliteit aan de dag had gelegd als SEH A1, dan had er meer ingezeten.
Zaterdag 13 maart : Oene A1 - Davo A1   2-1

Vandaag de 3e uitwedstrijd op rij : in en tegen Oene A1. Gezien de ranglijst schelen beide teams elkaar niet zoveel en achteraf bleek dit ook wel uit te komen. Oene A1 was de gelukkigste vandaag en won met 2-1. Na een serie van 5 gewonnen wedstrijden, was dit de 3e nederlaag op rij voor Davo A1. En nodig was het allemaal niet vandaag. Onze jongens speelden vandaag wederom tegen zichzelf en dat komt veelal de prestatie niet ten goede. In een oppervlakkige 1e helft opende Oene A1 een een fantastisch doelpunt de score : 1-0. Davo A1 kreeg voldoende kansen, maar sprong daar veel te slordig mee om. Na ruim een half uur werd Davo A1 een strafschop onthouden na een duidelijke handsbal. Twee minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Het was er zo eentje van "de één geeft hem wel, de ander niet." Gezien de situatie daarvoor natuurlijk wel extra zuur. Oene A1 benutte dit buitenkansje : 2-0, wat ook de ruststand betekende.
Na de pauze een feller Davo A1. Het zette veel meer druk naar voren en het leverde prima kansen op. Uit een corner van Youri Mulder kopte Volkan Ince fraai in : 2-1. De gelijkmaker hing in de lucht. Toen Dwan Scholten stevig werd gevloerd in de 16-meter en de arbiter Davo wederom geen strafschop toekende, was het over met Davo A1. Vanaf dat moment haalde Davo A1 het goede niveau van het begin van de 2e helft niet meer. Oene A1 kreeg riante mogelijkheden om de score uit te bouwen.
Het bleef bij een 2-1 nederlaag. Onnodig. Oene A1 presteerde als ploeg en collectief beter en daar moet Davo A1 hard aan werken.
Zaterdag 27 maart : Turkse Kracht A1 - Davo A1   2-3

We hebben vandaag een Davo A1 gezien zoals we zo graag willen zien. In een spektakelstuk van jewelste hebben onze jongens door een uitstekende mentaliteit en werkelijk tomelozo inzet de overwinning over de streep getrokken. Het werd tegen Turkse Kracht A1 na een 2-1 achterstand bij rust een 2-3 overwinning.
De ploeg van Henk Wessels opende de wedstrijd sterk. Een fout in de verdediging van de gastheren werd door Youri Mulder koelbloedig afgestraft : 0-1. Turkse Kracht A1 begon te voetballen en technisch gezien beheersen ze dat aardig. Het duurde dan ook niet lang toen de thuisploeg langszij kwam : 1-1. Het werd een open wedstrijd. Davo A1 kreeg via Jay Jay Maatman riante mogelijkheden, maar ook Turkse Kracht A1 kreeg er voldoende. Eén daarvan werd wel benut, zodat de ruststand 2-1 was in het voordeel van Turkse Kracht A1.
Na de pauze werd de wedstrijd een ware thriller. Davo A1 toonde een voorbeeldige wedstrijdinstelling en kwam via Dwan Scholten op gelijke hoogte : 2-2. Turkse Kracht A1 domineerde vervolgens de wedstrijd, maar verprutste de één na de andere kans. Davo A1 was aangewezen op de counter, zeker na het geblesseerd uitvallen van Mats Lieftink. Henk Wessels moest de veldbezetting drastisch omzetten. Hij haalde Volkan Ince, Dwan Scholten en Youri Mulder allemaal naar achteren. De leeggespeelde, maar voorbeeldige Raymond Pothoven en Yusuf Cetin werden naar de voorhoede verwezen. Waar de thuisploeg niet scoorde wist Davo A1 het net wel te vinden. Een prachtig en bekeken schot van Yusuf Cetin betekende de 2-3. Een ware explosie van vreugde volgde. Met nog een kwartier te spelen was het keihard werken, maar vooral voor elkaar werken. En dat gebeurde. Toen de goed leidende arbiter voor het eindsignaal floot, was het vandaag een Davo A1 om trots op te zijn.
Zaterdag 10 april : Davo A1 - Klarenbeek A1   1-1

Davo A1 was er alles aan gelegen om de goede lijn van de laatste wedstrijd door te trekken. De ploeg wil namelijk bij de eerste 5 eindigen in de competitie. Tegenstander vandaag was Klarenbeek A1, waar Davo A1 in de heenronde nog met 0-4 wist te winnen.
Davo A1 begon sterk aan de wedstrijd. Het kreeg door Youri Mulder en Dwan Scholten al 2 100% kansen. En zoals je vaak ziet in het voetbal; de goal viel aan de andere kant. En wel een hele fraaie : 0-1. Na de pauze een zelfde spelbeeld. Ook nu weer de eerste mogelijkheden voor Davo A1. Jay Jay Maatman maakte in de 50e minuut gelijk. Vervolgens was er een veldoverwicht voor de paars  blauwen (het fraaie uittenue van Davo 1). De wedstrijd werd erg rommelig en Davo A1 verzuimde de buitenspelers in stelling te brengen, zodat de wedstrijd op een te kleine ruimte werd gespeeld. Dit leverde alleen maar voordeel op voor het fysiek sterke Klarenbeek A1. Het laatste kwartier was echt voor Davo A1. Het kreeg nog een paar aardige kansen. maar gescoord werd er niet meer : 1-1 eindstand.

Zaterdag 17 april : WWNA A1 - Davo A1   1-0

Onder de stralende zon werd vandaag de wedstrijd WWNA A1 - Davo A1 afgewerkt. Eigenlijk was het alleen maar de zon die straalde, want het was allemaal niet best vandaag. Op het slechtste veld die we in jaren hebben gezien, was voetbal nauwelijks mogelijk.  De beide teams wisten daar eigenlijk niet mee om te gaan. Wellicht was WWNA A1 wat meer in het voordeel, want zij speelden alleen maar met de lange bal. Davo A1 oogde in de beginfase wat beter, maar tot echte kansen kwam het niet. In de 2e helft was het spelbeeld niet veel anders. Youri Mulder ging alleen op de keeper af, maar de grensrechter kon blijkbaar niet zien dat er een WWNA verdediger nog zeker 2 meter achter stond. Een volledige ten onrechte vlagsignaal. Vervolgens schoot Yusuf Cetin nog tegen de paal en had Jay Jay Maatman nog een fraaie rebound. Dat was het van Davo zijde zo'n beetje wel. WWNA A1 werd enkel gevaarlijk met de lange bal. De fysiek zeer sterke Wenum Wiesel spelers kon inzet echter niet ontzegd worden. De wedstrijd leek de eindigen in een terechte 0-0, maar in de 92e minuut lette Davo in de verdediging niet op en kon een WWNA A1 speler zonder hinder inkoppen : 1-0.
Zaterdag 24 april : Davo A1 - Activia A1   3-1

Zonder de geblesseerdeb Volkan Ince en Raymond Pothoven en de niet geheel fitte Ronald Boudewijnse en Damien Dikkers moest Davo A1 aantreden tegen Activia A1. Werd het op 7 november jl. nog een gelukkige 1-3 zege voor Davo A1, nu was de 3-1 zege over het algemeen verdiend te noemen.
Het team stond aardig goed en niemand was te beroerd om het "vuile werk" op te knappen. De fysiek sterkere Activianen speelden aardig mee, zodat er een interessante wedstrijd ontstond. Davo A1 kreeg een paar zeer goede mogelijkheden. Met name de kans van Dwan Scholten was er één om niet te missen. Toch opende Davo de score via de snelle Jay Jay Maatman.
Na de pauze had Davo A1 meer veldoverwicht. De 2-0 van Dwan Scholten was een logisch gevolg. Even later kwam Activia A1 weer terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. De gasten wisten echter niet door te drukken. Toch bleef de wedstrijd spannend. Aan beide kanten waren er nog een aantal goede kansen, maar Davo A1 had het slotaccoord. Jay Jay Maatman scoorde de 3-1.
Komende maandag wacht alweer te volgende competitiewedstrijd : thuis tegen koploper KCVO A1.
Maandag 26 april : Davo A1 - KCVO A1   0-2

Prima omstandigheden vanavond. Een mooie lente-avond, veel belangstellenden en de koploper op bezoek. Davo A1 was van plan om er het beste van te maken. In het uitduel kansloos met 4-0 verloren, vandaag ging Davo A1 met opgeheven hoofd van het veld. Ondanks het 0-2 verlies. De tegenstander uit Vaassen legde vanavond het betere voetbal op de mat, maar Davo A1 wist dit met een hoop inzet te compenseren. Voor de rust had KCVO A1 de beste kansen, had een strafschop moeten hebben, maar de ruststand bleef 0-0.
Na de thee een zelfde spelbeeld. Doelman Kevin Bosch onderscheidde zich met enkele prima reddingen. Youri Mulder leek Davo A1 verrassend op voorsprong te brengen, maar om onduidelijke redenen werd zijn doelpunt afgekeurd. Jammer. Vervolgens was het KCVO A1 die 2x het doel wist te vinden en op een 0-2 voorsprong kwam. Davo A1 kreeg via Dwan Scholten een prima mogelijkheid om de aansluiting te maken. Helaas miste hij. Het vervolg van de zeer sportieve wedstrijd bleef best wel boeiend, maar gescoord werd er niet meer.
Zaterdag 01 mei : Colmschate A1 - Davo A1   0-3

Op voorhand een boeiende wedstrijd, zeg maar een derby waar de spelers van beide teams elkaar goed kennen. De heenwedstrijd was een spannend duel. Nu was het wederom spannend, maar het was de efficiency wat de doorslag gaf vandaag. Davo A1 begon bijzonder strijdlustig aan de wedstrijd, maar kreeg vroeg in de wedstrijd een domper te verwerken, nadat Youri Mulder met een liesblessure het veld moest verlaten. Vroeg in de wedstrijd opende Davo A1 de score door een prima doelpunt van Dwan Scholten. Het spel ging over en weer, beide teams kregen kansen. Davo A1 doelman Kevin Bosch stond wederom een goede partij te keepen. Onze jongens werkten voor elkaar en met elkaar, boeiend om te zien.
Na de pauze weer een tegenslag. Jay Jay Maatman haakte ook af wegens een liesblessure. De jonge Joey Klement maakte zijn opwachting en liet later van zich horen. De sleurende en hard werkende Dwan Scholten tekende de 0-2 aan. Colmschate A1 dat vanaf het begin van de 2e helft al met 4 spitsen speelde, kreeg prima kansen maar verzuimde. Joey Klement liet een stukje effectiviteit zien door knap de 0-3 aan te tekenen. In het vervolg van de wedstrijd kwam Davo A1 niet meer in gevaar en behaalde een knappe overwinning met een prima instelling.
Nu volgen er nog 2 thuisduels tegen Sp. Teuge A1 en Oene A1. Wanneer dit 6 punten oplevert, dan heeft Davo A1 het prima gedaan dit seizoen.