DAVO 2 NIEUWS
Poule indeling beker

Apeldoornse Boys 2
Davo 2
IJsselstreek 2
V en L 2

Poule bekerwedstrijden

28 augustus : V en L 2 - Davo 2                    
04 september : IJsselstreek 2 - Davo 2      
23 oktober : Davo 2 - Apeldoornse Boys 2    

Kwartfinale beker
18 maart : Sp. Brummen 3 - Davo 2
1-6
0-9
4-2


4-2
Zondag 15 januari : Raalte 2 - Davo 2   2-4Davo 2 begon het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen Raalte 2. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Bertus Endeman, de leider van Raalte 2, die op 24 december overleed.
Het was koud met slechts 1 graad boven nul, maar een prima kunstgrasmat. Het begon met een aftastend begin van beide ploegen. Raalte 2 had het eerste half uur meer balbezit, maar de counters van Davo 2 waren niet ongevaarlijk.
Joey Klement kreeg de eerste echte kans van de wedstrijd. Uit een voorzet van Youri Mulder kopte hij tegen de lat. Na 37 minuten voetbal kwam Davo 2 op voorsprong. Remco Ravensbergen legde de bal klaar voor Joey Klement, die nu wel wist te scoren : 0-1. Raalte 2 had nog wel een kans om voor de rust gelijk te maken, maar een schot belandde bovenkant lat.
De 2e helft was van Davo 2 zijde stukken beter. De eerste kans was weliswaar voor de thuisploeg, maar vederop domineerde Davo 2 het duel. Na een kwartier spelen ging Ronald Boudewijnse goed door, waardoor Remco Ravensbergen 0-2 kon scoren. Drie minuten later scoorde Remco Ravensbergen uit een pass van Youri Mulder 0-3. Na 70 minuten deed Raalte 2 wat terug : 1-3, maar in de 77e minuut stond de marge weer op 3 doelpunten door een treffer van Youri Mulder : 1-4. Davo 2 kon verder uitlopen, maar Joey Klement miste een dot van een kans. In plaats van koelbloedig in te schieten, knalde hij de bal tegen de lat. In de laatste minuut scoorde Raalte 2, zodat de eindstand 2-4 werd.
Terechte oefenzege tegen Raalte 2
Zondag 22 januari : Victoria Boys 2 - Davo 2   5-8Davo 2 heeft de oefenwedstrijd tegen Victoria Boys 2, dat een klasser hoger speelt met 5-8 weten te winnen. Met name in de 2e helft was Davo 2 de veel sterkere ploeg.
Het begon erg goed voor Davo 2. Al vrij snel kwam het door Jay Jay Maatman op voorsprong : 0-1. Tot aan de laatste 20 minuten van de 1e helft gebeurde er niet veel, maar daarna was het een doelpuntenfestival. Na 25 minuten viel de 1-1, omdat Davo 2 de bal niet goed wist weg te werken. Evenzo na 28 minuten viel de 2-1, maar Remco Ravensbergen scoorde 2 minuten later de 2-2. Na 33 minuten kwamen de gastheren wederom op voorsprong : 3-2, maar in de 39e minuut scoorde Remco Ravensbergen uit een vrije trap de 3-3 binnen. De koek was nog niet op voor de rust, want in de 42e minuut scoorde Victoria Boys 2 4-3.
Na de rust kwam Davo 2 met Cemal Yavuz, Youri Mulder en Volkan Ince in het veld en werden de automatismen meer zichtbaar. Vlak na rust scoorde Remco Ravensbergen 4-4 en in de 55e minuut omzeilde Youri Mulder de buitenspelval en bracht Remco Ravensbergen in stelling die 4-5 scoorde. Remco Ravensbergen bleeft op dreef, want met een geweldige uithaal scoorde hij in de 62e minuut 4-6. Even later kopt diezelfde Remco Ravensbergen tegen de lat, maar in de rebound wist Cemal Yavuz te scoren : 4-7. Toen doelman Danny Koers geblesseerd uitviel en Yusuf Cetin zijn plaats innam, dreigde het moeilijk te worden voor Davo 2, maar niets was minder waar. Het werd zelfs 4-8. Uit een pass van Volkan Ince scoorde Remco Ravensbergen zijn 6e treffer in het duel.
In de slotfase van het duel drong Victoria Boys 2 meer aan en wist uit de vele mogelijkheden slechts 1x te scoren. Eindstand 5-8 en dat tegen een ploeg die een klasse hoger speelt. Prima !
Davo 2 sterkste in doelpuntenfestival
Zondag 26 februari : Wijhe'92 3 - Davo 2   2-3Davo 2 heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop verdiend met 2-3 gewonnen van Wijhe'92 3. Met name in de 1e helft grossierde Davo 2 in kansen en in de slotfase was het billeknijpen.
Davo 2 domineerde de 1e helft en speelde bij vlagen echt sprankelend voetbal. Na bijna een kwartier voetbal kwam Davo 2 op voorsprong door Remco Ravensbergen : 0-1. Vervolgens was het een waar kansenfestijn, want we noteerden maar liefst 7 kansen voor Davo: Remco Ravensbergen net naast, Dwan Scholten net naast, Remco Ravensbergen goede kopbal , Volkan Ince een perfect afstandsschot, Remco Ravensbergen kopbal tegen de lat, vrije trap Remco Ravensbergen net mis en nog een afstandschot van Dwan Scholten. En zie daar, Wijhe'92 3 maakte in de 37e minuut tegen de verhouding in gelijk : 1-1.
Na de rust kwam Davo 2 alweer gelijk op voorsprong, want na 2 minuten benutte Remco Ravensbergen een vrije trap : 1-2. Wijhe'92 3 drong meer aan en dat resulteerde na een kwartier in de 2-2. Davo 2 stelte echter meteen orde op zaken, want ruim 5 minuten later scoorde Remco Ravensbergen zijn 3e treffer : 2-3.
In het laatste kwartier had Davo 2 het erg moeilijk. Wijhe'92 3 drong meer en meer aan en Davo goalie Bram Krist verrichtte enkele fraaie reddingen. In de counter had Davo 2 de wedstrijd nog wel op slot kunnen gooien, maar het bleef spannend tot de laatste seconde. Met een enorme inzet bracht Davo 2 de 3 punten verdiend over de streep.
Sterk uit de winterstop
Zondag 11 maart : Davo 2 - Lettele 2   3-2Davo 2 heeft vandaag een zwaar bevochten overwinning behaald op Lettele 2. Na een 2-1 ruststand werd er met 3-2 gewonnen. En daar zag het in de aanvang van de wedstrijd helemaal niet naar uit. Davo 2 was in de beginfase van het duel heer en meester en kwam door goed combinatiespel in de 7e minuut door Volkan Ince op een 1-0 voorsprong. Toen Roy Moespot in de 23e minuut de 2-0 scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht. Omdat het middenveld van Davo teveel met de bal liep, kon Lettele 2 zowaar de achterstand verkleinen : 2-1.
Na de rust een totaal ander duel. Davo 2 zakte steeds verder weg, zonder echt noemenswaardig in de problemen te komen. In de 70e minuut scoorde Remco Ravensbergen zijn 30e competitiedoelpunt van het seizoen : 3-1. De laatste 20 minuten van het duel was van Davo 2 zijde bijzonder matig. Lettele 2 scoorde in de 78e minuut 3-2 en toen was het nog flink zweten, maar uiteindelijk bleven de 3 punten in eigen huis.
Davo 2 blijft winnen
Zondag 18 maart : Sp. Brummen 3 - Davo 2   4-2    kwartfinale bekerDavo 2 heeft vandaag een pijnlijke bekernederlaag geleden tegen Sp. Brummen 3. Davo 2, dat zo graag richting bekerfinale wilde, werd vandaag afgetroefd op ervarenheid. Het spel van Davo 2 was vandaag veel te gehaast met als gevolg een veelvoud aan slordige passes.
Op basis van de kansen was de 4-2 nederlaag verdiend, maar de eigen scheidsrechter van Brummen ging niet helemaal vrijuit vandaag. Tegen de verhouding in kwam Davo 2 in de 23e minuut op voorsprong, nadat Sp. Brummen 3 een aantal beste kansen had gemist. Een dieptepass van Stephan Westervoorde werd door Youri Mulder van ruim 20 meter briljant afgerond : 0-1. Daarentegen bleef Sp. Brummen 3 de ene na de andere kans verprutsen. De scheidsrechter kwam de thuisploeg ten hulp, door volledig onterecht een strafschop te geven. Stephan Westervoorde afwerend en met de rug naar de bal, kreeg de bal aanschoten tegen de arm. Dit buitenkansje werd door Sp. Brummen 3 benut : 1-1. Het leed was voor de rust nog niet geschied, want vlak voor de rust werd het zelfs nog 2-1.
Na de rust een veel tammere wedstrijd. Sp. Brummen 3 verprutste in de 55e minuut een wel 200% kans. Vervolgens kwam Davo 2 wat beter in de wedstrijd, maar wist geen grote kansen te creeëren. Het dominante spel van Davo 2 leidde eigenlijk tot niets. Het ervaren Sp. Brummen 3 liet Davo 2 komen en uit de counter waren ze levensgevaarlijk. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-1 uit een vermeende buitenspel goal. De wedstrijd was beslist en vlak voor tijd wederom een vermeende buitenspel goal : 4-1. In de laatste minuut kreeg Davo 2 nog een strafschop mee. Met deze stand niet schadelijk voor de Brummenaren. Wellicht had de scheidsrechter Davo 2 eerder in het duel een strafschop moeten geven. Maar goed, zo gaat dit blijkbaar. Doelman Bram Krist schoot prima raak vanaf 11-meter : 4-2 eindstand.
Door deze verdiende nederlaag is het bekeravontuur voor Davo 2 onverwachts voorbij en kan de ploeg zich volledig richten op de competitie.
Pijnlijke bekernederlaag
Zondag 01 april : Davo 2 - Heeten 3   1-1Davo 2 heeft in de strijd om de titel 2 hele belangrijke punten weggegeven. In blessuretijd werd  tegen rivaal Heeten 3 een overwinning uit handen gegeven : 1-1.
Omdat er nogal wat spelers uit het 2e met Davo 1 mee moesten, was het team niet compleet vandaag. In zo'n belangrijke wedstrijd jammer, maar dat is nou éénmaal het lot van een 2e elftal. Toch begon Davo 2 goed aan het duel. Na 9 minuten scoorde Jay Jay Maatman 1-0 uit een voorzet van Youri Mulder. Het balbezit van Davo 2 was de 1e helft veelvuldig, maar toch echt grote kansen leidde dit ook niet. De beste kans had Heeten 3 in de 42e minuut. We noemen zoiets "een niet te missen kans".
Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, zonder dat er door beide teams veel kansen werden gecreeërd. Vlak voor tijd had Joey Klement de wedstrijd op slot kunnen gooien. De extra tijd werd Davo 2 fataal. Het werd uit een onmogelijke situatie (niet goed opletten) nog 1-1.
Duur puntenverlies in titelstrijd
Maandag 09 april : Davo 2 - Turkse Kracht 3   5-5Vandaag, op deze 2e paasdag stond het inhaalduel tegen Turkse Kracht 3 op het programma. De wedstrijd begon wat later, want er klopte wat niet met de spelerspassen/namen van de bezoekers. Zodoende begon Davo 2 - Turkse Kracht 3 met 11 tegen 9 spelers. En dat leverde Davo 2 een dot vol kansen op. Alleen in de eerste 10 minuten kwam spits Remco Ravensbergen al 4x alleen op de doelman af; alle keren zonder succes. Het duurde tot de 25e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Op aangeven van Youri Mulder scoorde Remco Ravensbergen 1-0. Enkele minuten later kreeg Davo 2 een strafschop, maar Bram Krist schoot veel te zwak in. Tja, en dan valt de goal aan de andere kant. Zo ook hier. In de 38e minuut scoorde Turkse Kracht 3 1-1. Nog voor rust stelde Davo 2 orde op zaken. In de 42e minuut legde Remco Ravensbergen de bal panklaar voor Dwan Scholten neer die vervolgens scoorde : 2-1. In de blessuretijd van de 1e helft scoorde Volkan Ince nog 3-1.
Na de rust was het weer 11 tegen 11. Uit een counter scoorde Turkse Kracht 3 in de 64e minuut 3-2. Davo 2 was helemaal de weg kwijt, want 3 minuten later lag de gelijkmaker al in het doel : 3-3. Het bleef doelpunten regenen. In de 69e minuut benutte Ronald Boudewijnse een strafschop : 4-3. In de 72e minuut scoorde Dwan Scholten 5-3. Een dikke minuut later was het al weer 5-4 en enkele minuten daarna werd het zelfs nog 5-5.
In de slotfase van het duel kregen beide ploegen nog volop mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar het bleef bij 5-5.
Wonderbaarlijk gelijkspel
Zondag 15 april : Rohda Raalte 6 - Davo 2   1-2Davo 2 heeft vandaag tegen de hekkensluiter Rohda Raalte 6 een krappe 1-2 zege behaald. Onze jongens misten vandaag 3 basisspelers en hadden slechts 1 wissel. Dat zou de ploeg in de 2e helft bijna lelijk opbreken. Maar goed, ook deze horde is doorstaan.
Het begon allemaal prima met Davo 2 op een achteraf veld op het complex van Rohda Raalte. Na 10 minuten een prima vrije trap van Ronald Boudewijnse welke in de rebound werd afgerond door Cemal Yavuz : 0-1. Een paar minuten later scoorde Dwan Scholten uit een pass van Youri Mulder 0-2. Vervolgens gebeurde er niet veel in de 1e helft aan Davo zijde. Na een half uur miste Rohda Raalte 6 een niet te missen kans, maar in de 37e minuut werd uit een corner gescoord door de thuisploeg : 1-2.
Na de rust een matige wedstrijd. Rohda Raalte 6 kroop wat meer uit haar schulp en Davo 2 was aangewezen op de counter.
Toen Volkan Ince geblesseerd uitviel en Davo 2 met 10 spelers verder moest (geen wissels meer), werd het bij tijd en wijlen nog wel even moeilijk. Maar de rood blauwen bleven op de been en wisten zelfs uit de counters nog wat kansen te creeëren.
Het bleef bij een 1-2 overwinning voor Davo 2 en over de gehele wedstrijd gezien, was deze verdiend te noemen.
Krappe zege tegen hekkensluiter
Zondag 22 april : Davo 2 - Dedemsvaart 2   1-4Davo 2 heeft vandaag een pijnlijke 1-4 nederlaag geleden in de topper tegen Dedemsvaart 2. Met name in de 2e helft kwam Davo 2 niet meer aan voetballen toe.
Het begon allemaal best wel aardig, want na 6 minuten werd een schot van Jay Jay Maatman in de rebound afgerond door Remco Ravensbergen : 1-0. Davo 2 gaf nagenoeg niets weg en na 20 minuten had de ploeg zelfs de voorsprong kunnen uitbouwen als Remco Ravensbergen niet voor eigen succes ging. Na een half uur spelen begon de wedstrijd wat te kantelen. Dedemsvaart 2 benutte de eerste goede kans uit een vrije schop : 1-1. Even later hadden de bezoekers zelfs op voorsprong kunnen komen.
In de 2e helft een vrij eenzijdig spelbeeld. Dedemsvaart 2 domineerde het duel 45 minuten en scoorde in de 52e minuut de 1-2. Het onsamenhangende spel van Davo 2 werd verder afgestraft met nog eens 2 tegendoelpunten in de 68e en 74e minuut : 1-3 en 1-4.
Voor Davo 2 resteren nu nog 2 competitieduels tegen RDC 3 en Nieuw Heeten 2 om het seizoen toch nog met glans af te sluiten.
Verdiende nederlaag in topper
Zondag 29 april : Davo 2 - RDC 3   5-4Het was vandaag de meest opmerlijke wedstrijd van het seizoen. Davo 2 dat een 0-3 achterstand wist goed te maken en alsnog met 5-4 wist te winnen van RDC 3.
Terwijl Davo 2 de 1e helft de één na de andere kans om zeep hielp was de ruststand maar liefst 0-3 voor de geroutineerd combinerende bezoekers van RDC 3.
Na de rust werd Davo 2 eindelijk wakker. Binnen een kwartier stond het alweer 3-3 door doelpunten van Cemal Yavuz (prima afstandsschot) en Yusuf Cetin (hij scoorde 2x). Verderop in het duel was Davo 2 de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kwam Davo 2 zelfs op voorsprong door een uitstekende goal van Stephan Westervoorde die van ruim 25 meter de bal in de touwen joeg : 4-3.  De wedstrijd was geenszins gespeeld, want 5 minuten voor tijd kreeg RDC 3 een strafschop die koelbloedig werd benut : 4-4. In de 87e minuut trok Davo 2 de zege fortuinlijk naar zich toe. Een afstandsschot van Roy Moespot werd van richting veranderd : 5-4.
Van 0-3 achter naar 5-4 winst
Zondag 13 mei : Nieuw Heeten 2 - Davo 2   1-8Davo 2 heeft het seizoen in grote stijl afgesloten. Zelfs in de laatste wedstrijd van het seizoen, waar niets meer op het spel stond werd nog vol gas gegeven. Tegen Nieuw Heeten 2 werd er een 1-8 overwinning geboekt.
Davo 2 kwam eigenlijk uit het niets na 3 minuten met 1-0 achter, omdat de Davo doelman de bal totaal verkeerd uitschoot. Het duurde echter tot de 20e minuut voordat de gelijkmaker viel. Op aangeven van Cemal Yavuz scoorde Remco Ravensbergen : 1-1. Zeven minuten later kwam Davo 2 door Ronald Boudewijnse op voorsprong : 1-2. Vlak daarna viel de 1-3. Zowel Cemal Yavuz en Remco Ravensbergen claimden de goal, maar we houden het op Cemal Yavuz. Vlak voor rust kon de Nieuw Heeten doelman een schot niet keren, Youri Mulder was er als de kippen bij en scoorde 1-4.
Na de rust nog even een doelpuntenshow van Remco Ravensbergen, in 20 minuten tijd scoorde hij een ware hattrick. Na 46 minuten de 1-5 en ruim 10 minuten later de mooiste goal van de wedstrijd. Een briljante combinatie van Youri Mulder en Volkan Ince werd uiteindelijk even briljant door Remco Ravensbergen met het hoofd afgerond : 1-6. Halverwege de 2e helft weer een kopgoal van Remco Ravensbergen : 1-7. Vlak voor tijd bepaalde Youri Mulder de eindstand op 1-8.
Davo 2 kan terugkijken op een mooi seizoen. Velen kwamen over van Davo A1 en presteerden samen met enkele geroutineerde spelers boven verwachting in de 4e klasse met als eindresultaat een 3e plaats.
Davo 2 sluit seizoen in stijl af