DAVO 1 NIEUWS
Zondag 16 januari : Kon. UD - Davo   4-2
Davo verliest oefenduel tegen Kon. UD

Sinds 21 november vorig jaar eindelijk weer eens een wedstrijd op het veld. Tegenstander vandaag was 2e klasser Kon. UD op het fraaie kunstgras in Eefde.
Davo begon enigszins gehavend aan het duel, want door ziekte en blessures ontbraken Ricardo Bosman, Rainer Vlijt, Gino Natar en Niek Lieftink. Zodoende konden de jeugdspelers Riny Eilander en Youri Mulder hun debuut maken in Davo 1.
Davo verloor het duel tegen Kon. UD met 4-2 na een 1-0 ruststand. Kon. UD kwam beter uit de startblokken dan Davo, kreeg betere kansen, maar wist pas na 20 minuten op 1-0 te komen. Een pass over links werd prima met het hoofd afgerond. Het duurde tot het laatste kwartier voordat Davo wat meer druk kon zetten. Vlak voor rust zou Davo bijna op gelijke hoogte komen, maar Marcellino Bianco en Danny Bosman konden de mogelijkheid niet samen uitspelen.
Na de rust werd aan beide kanten de ruimtes wat groter. Kon. UD bleef de bovenliggende partij en kon na 10 minuten de 2-0 scoren. Davo kreeg via Ahmet Izci nog een kans. Hij schoot tegen de lat. Halverwege de 2e helft werd het 3-0, omdat Davo achterin gaten liet vallen. Tien minuten voor tijd kon Jemuel Patty na aangeven van Marcellino Bianco de 3-1 scoren. Even daarna weer een doelpunt. Kon. UD bouwde de voorsprong via een kopbal verder uit : 4-1. Vijf minuten voor tijd werd Jemuel Patty onderuit gehaald binnen de 16-meter. De prima leidende Ernst ter Mate kon niet anders dan een strafschop geven. Onnie Ngoetra benutte deze en kon daarmee voor een iets draaglijker eindstand zorgen : 4-2.
Een nuttig oefenduel voor Davo. De ploeg zal in korte tijd veel ritme moeten opdoen voor de eerste competitiewedstrij op 30 januari tegen IJsselstreek.
Zondag 23 januari : Davo - De Gazelle  3-2
Sterk Davo wint oefenduel tegen De Gazelle
Vandaag stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen buurman en 3e klasser De Gazelle op het programma.
De eerste helft van het duel kenmerkte zich door veel strijd van beide kanten. Davo kwam in de 20e minuut door Marcellino Bianco (voorzet van Danny Bosman) op een 1-0 voorsprong. Niet veel later maakten de bezoekers de 1-1.
In de 31e minuut wist Danny Koers een strafschop van De Gazelle te stoppen, maar uit de daarop volgende hoekschop werd alsnog gescoord : 1-2.
In de 2e helft was Davo oppermachtig met prachtige aanvallen op snelheid uitgevoerd. Davo trok de wedstrijd naar zich toe en dat resulteerde nog in 2 doelpunten van wederom Marcellino Bianco. Uit voorzetten van Gino Natar en Onnie Ngoetra wist hij in de 59e minuut en 81e minuut de 2-2 en 3-2 te scoren.
Zondag 06 februari : Davo - EMMS   0-2
Anti-climax na de winterstop
Het is niets beter dan de eerste wedstrijd na de winterstop met een thuiswedstrijd te beginnen. Davo begon tegen EMMS. Toch een tegenstander waar mogelijkheden tegen zouden zijn. Na 90 minuten  voetbal was er sprake van een anti-climax, want Davo verloor verdiend met 0-2 van de ploeg uit Slagharen.
Natuurlijk, Davo miste 4 basisspelers wegens blessures,  maar de kern die overbleef kon geen stempel drukken op de wedstrijd. De 1e helft was nauwelijks het aankijken waard. Slechts 2 hoogtepunten : een kans van EMMS in de 18e minuut en Davo aanvaller Marcellino Bianco die in de 36e minuut alleen op de doelman kwam en uit balans werd gebracht. Volgens de scheidsrechter niet voldoende voor een strafschop.
In de 2e helft had Davo de wind mee en dat stemde in ieder geval hoopvoller. Maar niets was minder waar. In voetbaltermen : Davo "breide" veel te veel, EMMS zakte in maar counterde verrassend goed. In de 62e minuut scoorden de gasten met een fraai doelpunt : 0-1.  Aangestuurd door hun doldwaze trainer bleef EMMS de betere ploeg. In de 71e minuut kwam de 0-2 op het scorebord en de bezoekers hadden even daarna zelfs de genadeslag kunnen uitdelen. In de slotfase  creërde Davo niets meer. De nederlaag was verdiend.
Vermeldenswaardig was nog dat Davo jeugdspelers Riny Eilander, Youri Mulder en Volkan Ince hun competitiedebuut maakten.
Volgende week wacht wederom een zeer belangrijke wedstrijd : het 6 punten duel uit tegen ABS.
Zondag 13 februari : ABS - Davo   2-3
Belangrijke eerste uitzege Davo
Davo heeft vandaag de eerste uitzege van het seizoen behaald. In Bathmen werd concurrent ABS met 2-3 verslagen. En aangezien de verdere concurrentie punten pakten, was de overwinning zeer belangrijk.
ABS nam het initiatief in deze wedstrijd. De thuisploeg zette meteen druk en Davo moest het hebben van de counter. De snelle voorwaartsen van Davo waren wel verantwoordelijk voor het eerste doelpunt in de wedstrijd. In de 8e minuut rondde Marcellino Bianco een voorzet van Gino Natar uitstekend af : 0-1. ABS bleef vervolgens het spelbeeld bepalen, maar de vele afstandsschoten waren niet zuiver genoeg. In de 22e minuut verprutsten de Davo aanvallers een goede kans en de aanval daarop verhinderde Davo doelman Danny Koers met een magistrale reflex de gelijkmaker. Toch kwam ABS 4 minuten later op gelijke hoogte. Davo liet een ABS speler zo eenvoudig doorlopen, zodat de 1-1 een feit was. De ploegen leken met een remise de rust in te gaan, maar in de 45e minuut werd Marcellino Bianco gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd koelbloedig ingeschoten door Onnie Ngoetra : 1-2.
Na de rust bleef de stormloop van ABS uit. Davo gooide de wedstrijd meteen op slot. Na 5 minuten scoorde de goed spelende Gino Natar de 1-3. Een fraai doelpunt, maar was het niet als een voorzet bedoeld ?
ABS ging op jacht naar de aansluiting, maar de Bathmense ploeg was voorin te onmachtig. Davo beperkte zich tot het counteren. In de 94e minuut kon ABS dan toch nog wat terug doen. Een fout achterin werd afgestraft : 2-3.
Daarna kwam er geen eind aan de wedstrijd. De scheidsrechter liet maar doorspelen, ABS raakte nog een keer de paal, Davo probeerde telkens de bal in de ploeg te houden en vocht voor de eerste uitzege. Na 103 minuten voetbal vond de arbiter het welletjes en was de overwinning een feit.
Zondag 20 februari : Turkse Kracht - Davo   6-1
Davo zonder passie naar de slachtbank
De eindstand

01.  EMMS
02.  Helios
03.  Overwetering
04.  Dedemsvaart
05.  Colmschate
06.  IJsselstreek
07.  ABS
08.  Turkse Kracht
09.  Davo
10.  Haarle
11.  Dalfsen
12.  Go-Ahead

22-41  K
22-40  NC
22-38  NC
22-36  NC
22-36
22-32
22-30
22-29
22-27
22-25
22-19  D
22-16  D
Davo heeft vandaag tegen Turkse Kracht een ongelooflijk pak slaag gekregen. In een wedstrijd waar het balbezit van beide teams in evenwicht was, kreeg Davo na een 3-0 ruststand met 6-1 klop van de buren. Een grote les in effectiviteit, maar bovenal passie om een wedstrijd te willen winnen.
Turkse Kracht liet Davo in de aanvangsfase het spel maken. Het veelvuldige balbezit van Davo leidde echter tot niets en de Turken waren in hun snelle omschakeling gevaarlijker. In de 20e minuut resulteerde dit in een 1-0 voorsprong. Even later kwam Baris Topbac alleen op de doelman af, maar faalde. In de 25e minuut kwam de 2-0 op het scorebord, omdat de thuisploeg veel doeltreffender was. Vlak voor rust nog meer leed voor Davo. Davo goalie Danny Koers liet de bal los, waarna de 3-0 werd gescoord.
Na de rust met target man Niek Lieftink in de spits probeerde Davo wat terug te doen. Het eerste wapenfeit was van diezelfde Niek Lieftink, die een geweldige poeier door de Turkse Kracht doelman zag worden gekeerd.  Verderop in het duel gebeurde er niet veel. Het duel was tam en Turkse Kracht vond het allemaal wel goed. Davo kreeg wel wat kleine kansen, maar de afwerking was zonder succes. In de 74e minuut werd Marcellino Bianco in het strafschopgebied gevloerd, waarna Niek Lieftink de toegekende strafschop hard inschoot : 3-1. Het leek weer een wedstrijd te gaan worden, maar Davo hielp Turkse Kracht weer in het zadel. In de 80e minuut werd zo kinderlijk eenvoudig een doelpunt weggeven - 4-1 -, waardoor het duel gespeeld was.  Het vervolg was letterlijk een drama. In plaats dat Turkse Kracht achterover leunde, deed Davo dat. Zonder enige inspiratie werd er nog gespeeld, waardoor Turkse Kracht uit kon lopen naar een 6-1 zege.
Een wanprestatie is misschien een groot woord, maar van een ploeg in degradatiegevaar mag wel inzet en passie worden verwacht.
Zondag 27 februari : Davo - Colmschate   1-1
Verdiend punt voor hardwerkend Davo
Met het vermelden van drie echte kansen, waarvan er twee voor Colmschate ‘33 waren en er slechts één werd gecreëerd door thuisploeg Davo, is de wedstrijd tussen Davo en Colmschate samengevat. De stadsderby in de vierde klasse H was teleurstellend voor de neutrale toeschouwer.
Waar een leuke stadsderby werd verwacht tussen de nummer tien en nummer drie van de ranglijst in de vierde klasse H, werd het een teleurstellende eerste helft op sportpark De Rielerenk. Colmschate ’33, dat een overwinning goed kon gebruiken in de strijd om het kampioenschap, kwam in de eerste helft niet verder dan een aantal voorzetten die niet tot echte kansen leidden. Davo kreeg voor het aan de thee ging één mogelijkheid: Marcellino Bianco werd weggestuurd, maar keeper Raymond Locht van Colmschate ‘33 was sneller bij de bal dan de Davo-speler.
Na de theepauze lieten beide ploegen een leukere voetbalwedstrijd zien. Er ontstond wat meer strijd en het was halverwege de tweede helft plots 0-1 in het voordeel van Colmschate ’33. Jarmo van ‘t Hof deponeerde de bal achter Danny Koers. Davo gaf zich niet gewonnen en mede door het nonchalante spel van de ploeg van trainer Harry Decheiver kwam Davo terug in de wedstrijd. Bianco, met een prachtige omhaal, bracht de 1-1 op het scorebord.
In de slotfase hadden beide ploegen de drie punten nog kunnen pakken; allereerst miste Johnny Kuipers, na een prachtige pass van Mark Wakkermans, alleen voor doelman Danny Koers. En Niek Lieftink schoot namens Davo vanaf de middenlijn de bal hoog de lucht in, waarna het leer uiteindelijk boven keeper Raymond Locht op de lat uiteen spatte. Er werd niet meer gescoord en dus loopt Colmschate ‘33 averij op in de strijd om de titel en doet Davo met een punt toch nog redelijk goede zaken onderin de vierde klasse H.
(bron www.deventervoetbal.nl)
Zondag 13 maart : Helios - Davo   2-0Davo heeft in de Deventer stadsderby tegen koploper Helios een 2-0 nederlaag geleden. Door deze overigens verdiende nederlaag nemen de zorgen voor Davo verder toe. De feiten liegen niet : Davo is in een heuse degradatiestrijd terecht gekomen.
De neutrale toeschouwer had zich wellicht op een mooie middag verheugd, maar hij/zij zal net zo teleurgesteld zijn als de Davo supporter ; het was een matig duel van beide kanten.
Helios begon beter aan de wedstrijd, kreeg in het begin een paar kleine kansen en dat was het ook wel. Helios liet Davo niet in het spel komen en Davo maakte niet echt aanstalte om te gaan aanvallen. Aan het eind van de eerste helft en begin van de tweede helft was het misschien wel de  beste fase van Davo met kansen van Marcellino Bianco. Het leek eigenlijk een 0-0 wedstrijd te gaan worden, maar een persoonlijke fout van Davo leidde 20 minuten voor tijd de 1-0 van Helios in. Davo was helemaal niet bij machte om wat terug te doen. Geen samenhang in het spel, niet gevaarlijk genoeg en het bezette al helemaal niet de posities. Het werd zelfs in de 79e minuut 2-0. Uit een hoekschop werd fraai, maar weliswaar vrij ingekopt. Vervolgens moesten we doelman Danny Koers dankbaar zijn dat hij er een paar ballen goed uithield, anders was de nederlaag nog groter geworden.
Kortom, er zal de komende zondag tegen Haarle met passie, inzet en beleving gespeeld moeten worden. Zoals een ploeg in degradatiegevaar behoort te doen. Of eigenlijk altijd.
Zorgen voor Davo nemen toe
Zondag 20 maart : Davo - Haarle   2-2We kunnen ons natuurlijk de heenwedstrijd in Haarle herinneringen. Van een 3-0 achterstand naar een 3-3 gelijkspel. Vandaag was het niet veel anders.  Davo kwam van een 0-2 achterstand terug tot 2-2. Davo begon eigenlijk best wel redelijk aan de wedstrijd. In de 3e minuut al de eerste kans door Onnie Ngoetra die uit een goede aanval net naast schoot. Tien minuten later een kans voor Haarle. Een hard schot werd tot corner verwerkt. Het beeld van de 1e helft werd al snel duidelijjk. Haarle zakte in, loerde op de counter en Davo kon de gaten in de verdediging van de gasten  moeilijk vinden. Halverwege de 1e helft kreeg Davo via Gerrit Amelink nog kansen op de voorsprong.
Na de rust had Davo op voorsprong moeten komen. Beste kansen werden gemist door Danny Bosman en Niek Lieftink. En de voetbalwet schrijft voor dat de tegenstander scoort. En dat geschiedde. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten was het ineens 0-2.  Een laag inschoten vrije schop en een doelpunt van "ik val maar niet aan" brachten Davo in een moeilijke positie. Maar toch was het geluk aan de zijde van Davo. Een minuut na de 0-2 kon Jemuel Patty uit een voorzet van Danny Bosman de 1-2 scoren. Een minuut later schoot Gino Natar in het zijnet. Vervolgens een open wedstrijd.  Kansen over en weer, maar in de 87e minuut scoorde Marcellino Bianco uit een corner de verdiende gelijkmaker binnen : 2-2.
De extra tijd leverde geen hoogtepunten op. Beide teams leken te berusten in de remise.Toch nog een punt voor Davo
Zondag 27 maart : Dalfsen - Davo   0-1Davo heeft vandaag uitstekende zaken gedaan door het duel tegen concurrent Dalfsen met 0-1 te winnen. Door de verdiende zege is het gat met de degradatie 4 punten.
Zonder 3 basisspelers trad Davo aan in Dalfsen, waarvan toch 2 aanvallers. Hierdoor moest Ahmet Izci linksbuiten spelen en Danny Bosman in de spits. En zo gek liep dat helemaal niet, want de eerste kansen in dit duel waren voor Davo. Na ruim een kwartier de eerste kans voor Dalfsen, maar Davo was toch de iets bovenliggende partij. In de 25e minuut kon Marcellino Bianco Davo op voorsprong zetten en in de 31e minuut en 38e minuut kreeg de uitblinker Danny Bosman ook kansen.
Met een 0-0 ruststand gingen beide teams de rust in.
Na de pauze trok Davo het duel meer naar zich toe. Het kwam in de 52e minuut op voorsprong. Marcellino Bianco rondde een voorzet van Jemuel Patty af : 0-1. Even later had Davo de wedstrijd al min of meer kunnen beslissen. Marcellino Bianco kwam alleen op de doelman af, maar schoot naast. Het vervolg van de 2e helft was eerder spannend dan goed. Dalfsen kon echter geen potten breken in dit duel. Gaandeweg kreeg Davo meer ruimte, Dalfsen probeerde het met schoten van afstand die zeer onzuiver waren. In de extra tijd leek het zelfs 0-2 te gaan worden. Marcellino Bianco kwam wederom alleen op de Dalfsen doelman af, werd onderuit gehaald, maar de scheidsrechter beoordeelde het als niets. Na bijna 10 minuten extra blessuretijd klonk het eindsignaal. Een hardwerkend Davo heeft vandaag verdiend gewonnen en drukt hiermee Dalfsen dieper in de problemen.
Davo wint degradatieduel
Zondag 03 april : Davo - IJsselstreek   3-3De neutrale toeschouwer moet vandaag een geweldige middag hebben beleefd : Davo - IJsselstreek was een onmiskenbare thriller die in een 3-3 gelijkspel eindigde.
Davo begon furieus aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit was na 2 minuten van Niek Lieftink die met een vrije trap geen doel trof. Maar daarna kwam diezelfde Niek Lieftink echt los. Na 4 minuten schoot hij een vrije trap van 25 meter in : 1-0. En na 12 minuten een wereldgoal : met een geweldige volley bracht hij Davo op een 2-0 voorsprong. En de koek kon nog niet op in de thriller. In de 18e minuut maakte de IJsselstreek doelman hands buiten het strafschopgebied. De arbiter kon niet anders dan rood geven en hiermee kwam Davo met nog ruim 70 minuten te gaan in een meerderheid. Maar het verwachte spelbeeld werd vervolgens heel anders. Davo liet zich teveel inzakken en IJsselstreek nam het initiatief en speelde op dat moment veel beter. Na bijna een half uur kregen de gasten een iets wat goedkope strafschop mee. Het liet de Davo doelman geen schijn van kans : 2-1.
Na de pauze in het begin een beter IJsselstreek. Na 2x geel van Davo verdediger Michel Feukkink werd het ineens 10 tegen 10.  IJsselstreek kwam in de 63e minuut op gelijke hoogte : 2-2, en de problemen voor Davo werden alsmaar groter. Een eigen doelpunt van Ricardo Bosman in de 72e minuut zorgde voor nog meer ellende : 2-3.
Het leek een nederlaag voor Davo te gaan worden, maar invaller Baris Topbac zorgde alsnog voor de 3-3 gelijkmaker. In de blessuretijd leek Davo te gaan winnen, maar een 4 tegen 2 situatie werd niet goed uitgespeeld.
Een gelijkspel in een boeiende en spannende wedstrijd. En door de nederlaag van Dalfsen staat Davo nu 5 punten boven de degradatiestreep met nog 4 wedstrijden.
Thriller eindigt onbeslist
Zondag 10 april : Davo - Dedemsvaart   1-3Davo heeft vandaag tegen runner up Dedemsvaart een gevoelige nederlaag geleden. Na 90 minuten werd het een kansloze passieve missie met een 1-3 nederlaag als gevolg. De eerste helft was van beide kanten een matige vertoning. Dedemsvaart had meer zin in de wedstrijd en zat er veel korter op. Na ruim een kwartier kwam Davo op achterstand 0-1, maar tijd voor herstel was er niet eens, want na 17 minuten lag de 0-2 al in de touwen. In de aanval die daar op volgde had Niek Lieftink de aanlsuiting kunnen scoren, maar hij schoot te zwak in.
De 2e helft bracht voor Davo niet veel beters. De eerste kans was voor Dedemsvaart, maar het falen hield Davo in de race. In de 70e minuut kon Danny Bosman Davo hoop geven, maar ook hij kwam net iets tekort. Een kwartier voor tijd werd het definitieve vonnis over Davo geveld : 0-3. Een afspiegeling van een wedstrijd waarin Davo veel te passief speelde. Tien minuten voor tijd kon Jemuel Patty de eer voor Davo redden : 1-3.
Een slecht weekend voor Davo, daar concurrent Dalfsen won. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Davo 2 punten boven de fatale streep.
Davo moet uit ander vaatje tappen
Zondag 17 april : Davo - Go-Ahead   6-2Vandaag stond er voor beide teams enorm veel op het spel. Davo moest winnen om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en Go-Ahead moest winnen om directe degradatie te voorkomen.
In de Rielerenkderby werd Davo de winnaar. Na een 1-1 ruststand won het met 6-2 van Go-Ahead. Door de nederlaag van Dalfsen tegen IJsselstreek staat Davo met nog 2 wedstrijden 5 punten boven de streep. En door het verlies tegen Davo degradeert Go-Ahead naar de 5e klasse.
De 1e helft was niet best van Davo zijde. Go-Ahead bepaalde de wedstrijd en kwam na 12 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Davo kon daar bar weinig tegenover stellen of het moet een vrije schop van Niek Lieftink zijn geweest.
Op een cruciaal moment kwam Davo voor rust op gelijke hoogte. In de blessuretijd scoorde Marcellino Bianco de 1-1.
Na de rust een beter Davo en het regende doelpunten in het eerste kwartier. In de 47e minuut benutte Niek Lieftink een strafschop : 2-1. 5 Minuten later scoorde Gino Natar na goed werk van Ahmet Izci de 3-1. Nog geen 4 minuten later scoorde Niek Lieftink na een fout van de Go-Ahead goalie de 4-1. De koek kon niet op voor Davo, want wederom Niek Lieftink scoorde na bijna een kwartier in de 2e helft de 5-1. Vanaf dat moment werd de wedstrijd vrij gezapig. Het duurde tot de 82e minuut voordat er weer wat te beleven viel. Marcellino Bianco scoorde zijn 2e treffer : 6-1. Vlak voor tijd deed Go-Ahead iets terug : 6-2.
Davo in 2e helft ruim langs Go-Ahead
Zondag 01 mei : IJsselstreek - Davo  3-5Davo speelt ook volgend seizoen in de 4e klasse. Op eigen kracht won het volledig verdiend van IJsselstreek, maar door de nederlaag van Dalfsen was de zege van Davo niet meer relevant voor klassebehoud. Maar wat speelde Davo vandaag een prima wedstrijd. In een waar doelpuntenfestijn kwam Davo eigenlijk niet echt in de problemen.
We hadden een moeilijke middag verwacht. Davo miste 4 basisspelers (3 op vakantie en 1 geschorst) en IJsselstreek had de punten nog nodig voor een plek in de nacompetitie.
In de 1e helft domineerde Davo al de wedstrijd. Het eerste wapenfeit was na 11 minuten na een schot van Marcellino Bianco. Na een kwartier spelen pas de eerste mogelijkheid van IJsselstreek. Verderop in de 1e helft Davo meer in balbezit, zonder echt grote kansen. Het duurde tot vlak voor rust, voordat er weer kansen kwamen. In de 40e minuut omspeelde Marcellino Bianco de IJsselstreek doelman, maar hij schoot te zacht in. Toch kwam Davo voor de rust op de verdiende voorsprong. Na een uitstekende pass van Danny Bosman scoorde Marcellino Bianco 0-1.
Vlak na de rust leek het weer een wedstrijd te gaan worden. Uit het niets scoorde IJsselstreek in de 48e minuut na een blunder aan Davo zijde de 1-1. Maar gelukkig voor Davo strafte Marcellino Bianco een blunder in de verdediging aan de andere zijde af : 1-2.
Davo kreeg vleugels en Ahmet Izci schoot in de 53e minuut op de lat. In de 61e minuut werd een schot van Marcellino Bianco nog net aangetikt door de IJsselstreek keeper. Uit de daarop volgende corner ontstond weer een levensgrote kans voor Davo.
In de 73e minuut kwam Davo op 1-3 uit een geweldig schot van Marcellino Bianco. Even later kwam Davo via Marcellino Bianco en Bas Elshof wederom alleen op de doelman af, maar weer geen doelpunten.
In de 78e minuut leek de wedstrijd "binnen" te zijn door een prachtig doelpunt van Ahmet Izci : 1-4. Slapte van Davo achterin bracht IJsselstreek terug in de wedstrijd. In de 84e en 90e minuut werd het zelfs nog 2-4 en 3-4. IJsselstreek had niet de kans op nog een remise uit de wedstrijd te halen, want even later werd Jemuel Patty onderuit gehaald in het strafschopgebied. De Davo spelers gunde Michel Feukkink in zijn laatste wedstrijd voor Davo (hij wordt hoofdtrainer van Vorden) een doelpunt. Hij benutte de strafschop koelbloedig : 3-5.
Davo is dus veilig op eigen kracht met 27 punten. In elke andere competitie sta je met dit aantal enkele plekken hoger. Volgende week wacht Overwetering, dat nog moet strijden voor een plek in de play offs.
Davo blijft in de 4e klasse !
Zondag 08 mei : Davo - Overwetering   0-3Een zwaar gehavend Davo heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 0-3 verloren van Overwetering. Hierdoor verzekerden de Olsternaren zich voor een plek in de nacompetitie.
Davo, vandaag zonder Danny Koers, Ricardo Bosman, Michel Feukkink, Gerrit Amelink, Ahmet Izci en Rainer Vlijt en zodoende moest trainer Eric Whittie behoorlijk wat improviseren, vooral in de verdediging. Al met al stond er behoorlijke ploeg op de been die zeer gedurfd speelde. Helaas keek Davo in de 1e minuut al tegen een achterstand aan, 0-1, maar in het vervolg van de 1e helft kreeg Davo toch wel zeer goede mogelijkheden om gelijk te maken en zelfs op voorsprong te komen.
In de 2e helft zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Beide teams hadden niet alleen last van de hitte, maar ook van het bar slechte, kurkdroge veld. Eric Whittie bracht nog meer jeugdspelers in. Davo A1 was met Riny Eilander, Mats Lieftink, Youri Mulder, Dwan Scholten en Cemal Yavuz op een gegeven moment met 5 spelers vertegenwoordigd in  Davo 1. Het duurde tot de 72e minuut, voordat er weer een doelpunt viel. Omdat Davo de bal niet afspeelde op het middenveld, konden de bezoekers profiteren van dit buitenkansje : 0-2. Davo moest vervolgens met 10 spelers verder, omdat Riny Eilander geblesseerd uitviel en er al 3x was gewisseld. In de 90e minuut werd het uiteindelijk nog 0-3.
Na het duel was er nog een gezellige afsluiting van een achteraf aardig seizoen. Davo blijft 4e klasser en bouwt rustig verder.
Verlies in laatste duel