DAVO 1 NIEUWS
Zondag 26 april : Emst - Davo   2-2

Door alle hectiek van de afgelopen week werd de wedstrijd tussen Emst en Davo een belangrijke. Davo met nog een kleine kans op de titel en Emst met nog een kleine kans op de 3e periode.
Davo begon sterk aan de wedstrijd. Het resulteerde in de 8e minuut al in een 0-1 voorsprong door Danny Bosman, die een afgeslagen schot van Niek Lieftink inschoot. Davo had na een kwartier de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen, indien Bas Elshof een zeer fraaie kans had benut. Het was echter Emst dat uit een onverwachts moment gelijk wist te maken. Een afgeslagen vrije schop van Davo werd door Emst naar voren geschoten en onoplettendheid in de defensie zorgde voor de 1-1.
Na de rust was het min of meer eenrichtingsverkeer. Davo voetbalde en Emst schuwde het fysieke geweld niet. Wellicht had de scheidsrechter hier wat kortdadiger tegen moeten optreden. Volop kansen waren er voor Davo. De voorwaartsen misten de meest riante mogelijkheden. Zelfs in de blessuretijd werd een 2 tegen 1 situatie niet goed uitgespeeld. In de 94e minuut velde een hoekschop van Emst het vonnis. Een hard en laag ingeschoten corner belandde in het doel. Ongelooflijk, maar wel waar. Een 2-2 eindstand, terwijl Davo hier gewoon had moeten winnen.
Omdat Go-Ahead zegevierde bij IJsselstreek, zal de titel voor 99% naar Go-Ahead gaan. En wie de meeste punten heeft behaald is nog altijd de terechte kampioen. Davo komt in de nacompetitie uit tegen IJsselstreek en hoogtswaarschijnlijk Orderbos of Cupa.
Hieronder enkele foto's van Emst - Davo.
Zondag 03 mei : Davo - Terwolde   6-0

Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie. Wat misschien wel een heel mooi affiche had kunnen zijn, was nu een gewoon verplicht nummertje voor beide teams. Want natuurlijk gingen we ervan uit dat Go-Ahead zou winnen van Emst en zodoende kampioen zou worden. En dat gebeurde ook. Vanaf deze plaats dan ook de felicitaties richting Go-Ahead.
Maar nu, Davo - Terwolde. En daar kunnen we eigenlijk kort over zijn. Gedurende de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer. Davo was op alle fronten veel beter dan Terwolde. Na 5 minuten schoot Niek Lieftink op de lat, na 12 minuten schoot Bas Elshof op de paal, in de 18e minuut kwam Marcellino Bianco alleen op de keeper af, maar miste. Het duurde tot de 24e minuut voordat Davo het doel trof. Marcellino Bianco scoorde na lange tijd de 1-0 binnen. Davo ging door en Niek Lieftink schoot in de 34e minuut een vrije trap op de paal. Maar toch kwam Davo voor de pauze op 2-0. Vier minuten voor de rust schoot Bas Elshof uit een rebound - vrije trap Niek Lieftink - de goal binnen. Op dat moment wisselde trainer Eric Whitte de spelers op scherp, te weten Gerrit Amelink en Niek Lieftink.
Na de rust moesten we toch een kwartier wachten op de 3-0. Danny Bosman tekende hiervoor met een fantastisch afstandsschot. Uit een prima dieptepass van de uitstekende invallende Frank van Amersvoort, scoorde Marcellino Bianco in de 68e minuut de 4-0. Een kwartier voor tijd scoorde diezelfde Marcellino Bianco zijn 3e treffer : 5-0. En Frank van Amersvoort bekroonde zijn goede invalbeurt met de 6-0 eindstand.
Zonder blessures en schorsingen gaat Davo vol zelfvertrouwen de nacompetitie in.
Zondag 10 mei : nacompetitie Davo - IJsselstreek  2-3
De nacompetitie is aan Davo niet besteed...........
Vandaag de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen IJselstreek. Veel publiek, mooi weer en een echte Deventer derby. Wat wil de voetballiefhebber nog meer ?
Enkele jeugdspelers van Davo hadden gezorgd voor een sfeeractie voor het duel, dus de stemming was zeer zeker aanwezig.
Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd, maar het was IJsselstreek die zich het best hiertegen verzette. Het was veel feller dan Davo, en onze jongens lieten zich enigszins overbluffen. IJsselstreek nam dan ook de voorsprong : 0-1. Davo probeerde wel wat te forceren, maar het eerste half uur was toch echt voor de gasten. Toen Marcellio Bianco in de 16-meter werd gevloerd, benutte Niek Lieftink de toegekende strafschop : 1-1.
Na de rust begon Davo goed aan de 2e helft. Het was de bovenliggende partij, maar wist enkel met enkele klustballen kansen te creeëren. Toen de 2-1 in de maak bleek, was het een geraffineerde counter van IJsselstreek die dodelijk was voor Davo : 1-2. De wedstrijd stond op de kop en IJsselstreek kon wederom via een counter uitlopen naar een comfortabele 1-3. Het zat Davo eigenlijk op dat moment niet mee. We waren al met 2 gele kaarten bestraft, maar soortgelijke overtredingen van IJsselstreek werden niet bestraft door de arbiter. IJsselstreek kon zelfs uitlopen naar 1-4, maar verzuimde dit. Davo gooide er nog een slotoffensief tegenaan. Het regende hoekschoppen voor Davo en IJsselstreek zat er duidelijk doorheen. De 2-3 gescoord door Gerrit Amelink was dan ook een logisch gevolg. De resterende tijd was tekort om nog wat te forceren. Dus verloor Davo met 2-3 van IJsselstreek. Toch kunnen we trots zijn op onze jongens. Ze hebben gegeven voor wat ze waard zijn en we kunnen trots zijn op het Davo publiek. Zij bleven op een correcte wijze achter onze jongens staan.
A.s. zondag wacht Orderbos.
Zondag 17 mei : Orderbos - Davo   1-5

Vandaag de 2e nacompetitiewedstrijd voor Davo. Na het verlies van vorige week tegen IJsselstreek (2-3) wilde Davo sowieso het seizoen goed afsluiten en de sportieve plicht vervullen. Zonder enige druk werd aan de wedstrijd begonnen en Davo voetbalde er naar hartelust op los. Binnen een kwartier leidde Davo al met 0-2 door doelpunten van Marcellino Bianco (10e minuut) en Baris Topbac (14e minuut). Orderbos mocht de handen dichtknijpen, dat Davo niet alle kansen wist te benutten. Toch wist de thuisploeg de aansluitingstreffer te noteren in de 30e minuut. Maar negen minuten later vergrootte Onnie Ngoetra de marge weer op 2 doelpunten : 1-3.
Na de rust werd een offensief van Orderbos verwacht, maar hiervan was totaal geen sprake. Davo domineerde ook de gehele 2e helft en combineerde er vrolijk op los. In de 71e minuut was het invaller Roy van Tongeren die de 1-4 scoorde en 5 minuten voor tijd scoorde - ook invaller - Gino Natar de 1-5 eindstand.
Door dit resultaat staat Davo op 3 punten. Alleen bij een verlies van IJsselstreek promoveert Davo, bij elk ander resultaat gaat IJsselstreek naar de 4e klasse.
Na de wedstrijd tegen Orderbos werd er afscheid genomen van aanvoerder Bas Elshof, hij gaat in een lager elftal voetballen. Ook werd er afscheid genomen van verzorger Willem Fuchs. Hij stopt.
Verder heeft de selectie van Davo aangegeven ook volgend seizoen in het rood blauw te voetballen.

We kunnen terugkijken op toch een mooi seizoen. Lange tijd was Davo de favoriet voor de titel, maar 3 nederlagen op rij waren toch funest. De ploeg herpakte zich en kreeg zelfs weer titelkansen, nadat Go-Ahead 3 punten in mindering kreeg. De wedstrijden tegen IJsselstreek en Emst werden beide gelijkgespeeld, zodat een 2e plek het eindresultaat was.
De nacompetitie is veelal een loterij en al 7 keer niet aan Davo besteed.
Op de medewerkersavond van 16 mei jl. bedankte trainer Eric Whittie de supporters van Davo. Keer op keer waren zijn in grote getalen aanwezig, zelfs nog tegen Orderbos. Klasse !

Verzorger Willem Fuchs stopt
Aanvoerder Bas Elshof gaat lager voetballen