Voetballer

Nieuws

27 dec 2021

Vervolg van de competitie


Op dinsdag 14 december, is er tijdens de corona persconferentie bevestigd dat de huidige maatregelen tot 14 januari 2022 worden verlengd. De nieuwe omikronvariant zorgt daarnaast voor extra onrust. Hierdoor zijn er nog veel onzekerheden over wanneer de competities kunnen worden hervat. Op dit moment zien we het vervolg van de competitie als volgt voor ons. 
Veldvoetbal 
Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van Tweede divisie, Derde divisie en Hoofdklassen).
De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks. Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Mocht je deze wedstrijden niet willen spelen, meld dit dan bij contact@knvb.nl onder vermelding van het wedstrijdnummer.
Zaalvoetbal
Voor het zaalvoetbal komen de wedstrijden in de categorie A te vervallen van 15 januari tot en met 28 januari. Op z’n vroegst gaan we in de week van 29 januari weer inhaalwedstrijden inplannen die vóór 29 november gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast. In de categorie B in het zaalvoetbal kunnen op z’n vroegst vanaf 15 januari wedstrijden worden gespeeld, deze laten we daarom ook als gepland staan in afwachting van de besluitvorming van de overheid.

Deel dit artikel op social media: