Voetballer

Nieuws

6 feb 2021

Het is allemaal nog onzeker


De KNVB heeft een routekaart gepresenteerd voor het amateurvoetbal. Alleen voor categorie A is er een optie om de de eerder gestarte competitie te hervatten. Enkel zou dan de eerste seizoenshelft uitgespeeld worden met promotie en degradatie. De competitie moet dan uiterlijk 11 april hervat worden met een voorbereidingsperiode van een maand. Trainen zonder beperkingen moet dan vanaf 10 maart mogelijk zijn. 
Voor de lagere elftallen en de jeugd van Davo wordt de competitie niet meer hervat. Zij gaan de Regio Cup spelen, wanneer de Corona maatregelen dit toelaten. De Regio Cup is een kleinschalige competitie georganiseerd door de KNVB.  Wanneer de competities in categorie A niet worden hervat, stroomt in ons geval Davo 1 ook over naar de Regio Cup.
Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april, waarbij sowieso vanaf 22 maart de zaaltrainingen hervat moeten worden.
Mocht in de eerstvolgende persconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risico niveau "ernstig", dan worden alle competities in de categorie A niet meer hervat.

Deel dit artikel op social media: