Voetballer

Nieuws

21 dec 2020

Woord van de voorzitter : een bizar jaar


Het jaar 2020 begon allemaal nog zo onschuldig. Vanuit China waren er wel berichten dat er een virus was, maar het was allemaal zover weg. Inmiddels weten we wel beter. 
Het jaar 2020 begon bij Davo als vanouds met de nieuwjaarsparty en enkele weken later gevolgd door de algemene ledenvergadering, waarin diverse bestuursleden hun aftreden aankondigden. Er stonden geen nieuwe bestuursleden op, waardoor een in maart een extra vergadering gepland zou worden. In januari werd er thuis nog verloren tegen het nietige Hoonhorst, waarna Davo de samenwerking met hoofdtrainer Patrick Wijsman per direct beëindigde. Op zondag 09 februari werd het competitievoetbal afgelast door de storm Clara. Weten jullie het nog ? Ik denk haast van niet. In februari werd er zoals gewoonlijk carnaval gevierd bij Davo. Op 08 maart verloor Davo op eigen veld kansloos tegen Lettele. En daarna ging het mis. Eerst werd aangekondigd dat het voetbal tot en met 31 maart stil zou komen te liggen, daarna extra maatregelen tot en met 06 april. Maar toen kwam de mededeling dat de competitie zou worden afgebroken. Davo stond er niet goed voor en had het geluk dat er van promotie en degradatie geen sprake zou zijn. Op 28 april mocht de jeugd onder strenge voorwaarden weer trainen en dat deden zij. In mei werd medegedeeld dat de sportkantines tot 01 september gesloten zouden blijven, maar gelukkig werd het later juli. Zo konden wij de kantine openen voor onze leden tijdens de zomerperiode op de donderdagavond. En uiteindelijk was het best gezellig.
Tussen alles door kwam Davo 2.0 van de grond. Diverse commissies moe(s)ten Davo een nieuwe boost geven. Davo terug naar leden. Er kwamen vele vrijwilligers bij. Maar zaak is wel om het enthousiasme van de beginperiode vast te houden.
Het seizoen 2020-2021 begon gewoon. Wel de 1,5 meter langs de lang en in de kantine, maar er werd gevoetbald ! Davo leed onder de nieuwe trainer Johan van Ommen wel 3 bekernederlagen. Toch namen de besmettingen weer toe en er kwamen nieuwe maatregelen. Vanaf 29 september voetbal zonder publiek en de kantine ging 3 weken dicht. Op zondag 11 oktober won Davo thuis van Hoonhorst met enkel enkele bestuursleden als toeschouwer aan het veld. Achter de hekken waren er nog Davo fans die de wedstrijd konden volgen. 
De 2e Corona golf kwam eraan en daar zitten we nog steeds in. Vanaf half oktober ligt de competitie stil, heeft de jeugd nog wel getraind (zonder publiek...) en de senioren mochten maar per 4 trainen en nu zelfs per 2.
Tja, en hoe nu verder ? De KNVB heeft al scenario's uitgewerkt voor het herstarten van de competitie, maar wacht op de persconferentie van 12 januari 2021. Ik voorzie eerlijk gezegd een somber scenario, maar wie weet. Natuurlijk proberen wij het clubgevoel overeind te houden. Er zijn vergaderingen, de jeugd heeft doorgetraind, een onderling toernooi georganiseerd en de activiteitencommissie organiseerde onlangs de online kerstbingo. Het is allemaal lastig, maar we moeten door als club. Een uitstekend financieel beleid de laatste decennia, de steun van de overheid en omdat de leden trouw hun contributie blijven betalen, zorgt er allemaal voor dat Davo deze crisis 100% zal overleven. Ook al gaat deze nog even duren. 
Ik wil de leden bedanken dat zij zonder te voetballen hun contributie blijven betalen. Dat is de kracht van onze club. Klasse ! En niet te vergeten de sponsors. Ook laten zij ons niet in de steek !
En nu is het eind van 2020. Een bizar jaar. Ook heeft het virus toegeslagen onder diverse Davo leden. Hen wens ik heel veel sterkte toe. 
De feestdagen zijn anders. En ook mooie activiteiten als de nieuwjaarsparty en carnaval zullen in 2021 niet doorgaan. Ik hoop t.z.t. dan maar op iets van een "come back" feest bij Davo.
Vanaf deze plaats wens ik spelers, ouders van jeugdspelers, donateurs, sponsoren ondanks alles fijne feestdagen. Maak er wat van en hopelijk tot snel bij Davo.

Edwin Mulder
Voorzitter

Deel dit artikel op social media: