Voetballer

Nieuws

11 okt 2020

Davo toont wilskracht : van 0-2 naar 3-2


Davo heeft de eerste punten binnen en in het kelderduel tegen Hoonhorst ook nog een belangrijke. Na een 0-2 ruststand werd door een enorme wilskracht met 3-2 gewonnen. Met de beste bedoelingen begon Davo aan het duel, maar de eerste kans was voor Hoonhorst; in de 1e minuut al tegen de lat. Vervolgens kreeg Davo wat meer grip op de wedstrijd, alhoewel dit slechts tot één kans leidde; een gevaarlijke corner na 14 minuten spelen. Goed ingrijpen van Sylvan van der Vegt in de 20e minuut voorkwam een achterstand. In de 23e minuut had Davo pech, want een snoeiharde vrije trap van Wesley Willems belandde op de paal. Na een half uur spelen kwam Davo op achterstand : 0-1. Davo gaf toch teveel ruimte weg. Het leed was nog niet geschied, want een minuut later kwamen de gasten op 0-2.  Wederom wat pech voor Davo vlak voor de rust. Een 2-tal gevaarlijke corners betekende bijna een doelpunt, waarbij Gerrit Amelink dichtbij een treffer was. Nog meer tegenslag voor Davo betekende het geblesseerd uitvallen van Quint Mulder en Mohamed Ghoudane.
Na de rust een ander spelbeeld. Een goede aanval via Sidney Pinkster en Nino Zeilstra had meer verdiend. Davo toonde wilskracht en in de 61e minuut kopte Ahmet Izci na een verre ingooi van Wesley Willems de 1-2 binnen. Even daarna kwam Davo met de schrik vrij toen Hoonhorst alleen op de doelman miste. In de 65e minnut een knap schot van Sidney Pinkster net over, maar op aangeven van Sidney Pinkster wist Onnie Ngoetra in de 70e minuut de 2-2 te scoren. Davo bleef de bovenliggende partij. In de 77e mnuut werd Ahmet Izci onderuit gehaald in de 16-meter en de goed leidende arbiter die erboven op stond kon niet anders dan een strafschop geven. Sylvan van der Vegt bleef koel : 3-2. De slotfase was spannend, maar Davo kreeg uiteindelijk nog de beste kans; een schot van Sidney Pinkster op de lat in blessuretijd.
Kortom, een belangrijke zege voor Davo.
Opstelling : van Emmerik, Willems, Amelink, v.d. Vegt, Boudewijnse, Q. Mulder (Dziegieleswki), Ngoetra, Pinkster, Zeilstra (Y. Mulder), Izci en Ghoudane (de Vries).
Van de wedstrijd Davo - Hoonhorst zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1. Ook staan daar nu de spelersfoto's op.

 

Deel dit artikel op social media: