Voetballer

Nieuws

3 okt 2020

Een vreemde zaterdag....


Zaterdagochtend 03 oktober; de eerste weekend maatregelen COVID-19 voor het voetbal zijn van kracht. Geen ouders van thuisspelende verenigingen en de kantine blijft gesloten. Op het sportpark hangt een serene rust van jewelste. Kinderen worden afgezet bij de poort en een enkele ouder blijft achter het hek om toch nog iets van de wedstrijd te volgen.  De parkeerplaats blijft zo goed als leeg en langs het veld staat geen ouder... Joey van Reem toont zich een gastheer om ouders van de tegenpartij (de chauffeurs) van koffie te voorzien, alhoewel de chauffeurs van Rohda Raalte voor de zekerheid de thermoskan hadden meegenomen. En dan gaan ook nog eens 2 wedstrijden niet door. Zowel Elspeet als ZVV'56 berichtten dat zij teveel zieken hadden. Een voorloper van wellicht een chaotische competitie. De spelers van de teams trekken zich er niet veel van aan. Spullen neerleggen in de kleedkamer en snel naar het veld. Hun aandacht ligt bij het voetbal en wellicht maar goed ook. De dag begint met de wedstrijd Davo JO12-1 tegen Rohda Raalte JO12-3. Een meeslepend duel die met 4-5 werd verloren. Ik denk niet dat een speler zijn ouder heeft gemist. De focus ligt op het voetbal. 
Davo JO9-2 maakt zich gereed voor het duel tegen Voorwaarts JO9-2. Ze spelen op een veld waar ouders ook achter de hekken niet kunnen kijken. Maar ook dat lijkt niemand te deren.
Ondertussen houdt Joey van Reem de toegang in de gaten. Iedereen is zich toch van de maatregelen bewust. Normaal is er op een zaterdagochtend veel lawaai, is de koffie niet aan te slepen en gaan de gehaktballen, tosti's, AA drank en snoep over de toonbank. Nu krijgen de spelers ranja aan het veld. Hoe vreemd  het ook is, de komende weken is dit het scenario en misschien nog wel langer...
(door Edwin Mulder)

Er zijn foto's gemaakt van een vreemde zaterdagochtend. Kijk op de Galerij pagina van Davo onder de knop vreemde zaterdag.


Een enkele ouder volgt de wedstrijd vanaf de parkeerplaats.

 

Deel dit artikel op social media: