Voetballer

Nieuws

5 jun 2019

Het overzicht 4e klasse G


De competitie is afgelopen en dankzij een eindsprint van 12 punten uit de laatste 4 duels heeft Davo zich weten te handhaven. Diepenveen werd kampioen en promoveert naar de 3e klasse. Raalte werd laatste en degradeert naar de 5e klasse. Periodekampioenen waren Lettele, GFC en Markelo. Lettele en Markelo waren direct al uitgeschakeld voor promotie. Lettele verloor met 6-1 van Beekbergen en Markelo ging met 3-0 onderuit tegen Albatross. GFC won met 6-2 van SV Zwolle en speelt nu de finale tegen Albatross voor een plek in de 3e klasse. Voor GFC is dat voor de statistiek, want zij gaan volgend seizoen over naar het zaterdagvoetbal.
Voor nacompetitie degradatie speelden De Gazelle en Nieuw Heeten. Beide teams blijven in de 4e klasse. De Gazelle won met 3-1 van Kon. UD en Nieuw Heeten versloeg CCW'16 met 3-1.
Voor het komend seizoen zien we Diepenveen, GFC en Raalte niet terug in de 4e klasse. Welke verenigingen zouden daarvoor in de plaats komen. Vanuit de 3e klasse degradeerden SV Zwolle en Heeten, terwijl vanuit de 5e klasse Sp. Deventer (kampioen) en SDOL promoveerden. We wachten het af.

Deel dit artikel op social media: