Voetballer

Nieuws

19 mei 2019

Davo pakt derde zege op rij


Door de knappe 1-3 zege tegen Broekland heeft Davo direct lijfsbehoud nog steeds in eigen hand. De ploeg van trainer Patrick Wijsman heeft uit de laatste 3 duels 9 punten weten te behalen.
Onder warme omstandigheden begon Davo aardig aan het duel tegen Broekland. Jairo Stap kreeg na 8 minuten een kans, maar zijn schot trof het doel niet. De eerste kans voor Broekland na 10 minuten was raak. Davo keek ernaar : 1-0. Davo zette niet bij de pakken neer. In de 11e minuut een gevaarlijke corner door Davo, maar enkele minuten daarna mazzel voor Davo toen Wesley Willems een bal van de lijn haalde. In de 22e minuut een schot van Broekland net naast en een goede 5 minuten daarna een goede aanval van Davo die Quint Mulder niet wist af te ronden; hij schoot over. In de 32e minuut de gelijkmaker. Rowan van den Hurk schoot geweldig in de kruissing : 1-1. In de 37e minuut had Broekland moeten scoren, maar Davo doelman Gregor Campo redde tot 2x toe voortreffelijk. In de extra tijd van de 1e helft kwam Davo op voorsprong. Uit een pass van Quint Mulder wist Almir Fizovic te scoren : 1-2.
Na de rust kwam Davo uitstekend uit de kleedkamer. De rappe Gino Natar gaf een pass op Almir Fizovic die zijn 2e treffer maakte : 1-3. Vervolgens waren de kansen aan beide kanten spaarzaam. Davo verdedigde de voorsprong, terwijl Broekland het met "lange halen" probeerde. Uit corners en vrije trappen kwam er nog wel wat gevaar. In de slotfase kreeg Davo meer ruimte en dat leverde kansen op. Gino Natar schoor net naast en een schot van Almir Fizovic belandde op de paal. Het bleef bij een 1-3 zege en komende zondag wordt beslist wie er de nacompetitie ingaat. Er zijn 3 ploegen die daar in aanmerking voor komen : Davo, De Gazelle of Enter. Davo moet in een rechtstreeks duel tegen De Gazelle winnen. Dat wordt dus een speciale Rielerenkderby. Mocht Davo niet weten te winnen, maar gelijkspelen dan kan het zelfs samen met De Gazelle de dans ontspringen. Maar dan moet Enter thuis verliezen van Haarle. Diegene die in de nacompetitie komt speelt een wedstrijd op neutraal veld tegen de nummer 4 uit de 5e klasse G. Dat wordt Terwolde of Kon. UD.
Van de wedstrijd Broekland - Davo zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: