Voetballer

Nieuws

10 jun 2018

Scheidsrechter dwarsboomt Davo


Davo is uitgeschakeld voor een plek in de 3e klasse KNVB. Daarvoor is slechts één persoon verantwoordelijk : de scheidsrechter. In tot nu toe de belangrijkste wedstrijd van het seizoen had Davo te maken met de meest slechte, partijdige en angstige scheidsrechter. Davo begon prima aan het duel tegen 3e klasser Turkse Kracht. Na 7 minuten wist Antonio Bianco de 0-1 te scoren. Even later een mogelijkheid voor Almir Fizovic, maar de uitblinkende Turkse Kracht doelman redde fraai. Veel kansen kwamen er in de 1e helft niet meer. Turkse Kracht had 2 kleine kopkansen en Davo had eigenlijk geen noemenswaardige kansen. De enige die een stempel drukte op de wedstrijd was de arbiter. Elke kleine overtreding van Davo werd afgefloten, terwijl hij tegen Turkse Kracht niet optrad.
In de 2e helft ook weer de eerste kansen voor Davo. Een vrije trap van Onnie Ngoetra ging over en Antonio Bianco miste een opgelegde kans. De scheidsrechter raakte steeds meer de weg kwijt, zodat hij een afkoelingsperiode moest inlassen. De arbiter wist het zo te presteren dat hij het bloed onder de nagels van de Davo spelers haalde. De afkoeling kwam Turkse Kracht beter uit en zij wisten de gelijkmaker te scoren : 1-1. Verderop het duel had Davo nog een kans door een poeier van Ronald Boudewijnse, maar Turkse Kracht had tot wel de allerbeste kans om de wedstrijd te beslissen.
In de verlenging werd de partijdigheid van de scheidsrechter nog erger. Davo kreeg weliswaar een uitstekende kans door Danny Bosman, maar Turkse Kracht wist te scoren nadat de scheidsrechter een glaszuivere overtreding van Turkse Kracht arrogant negeerde : 2-1. Duidelijk werd dat Davo deze strijd niet kon winnen. Het werd in de verlenging zelfs nog 3-1. Davo vond het wel goed zo.
We kunnen terugkijken op een geweldig seizoen die uiteindelijk bij de finish door één persoon is verpest. Natuurlijk had Davo graag willen promoveren in het jublieumjaar, maar volgend seizoen 4e klasse is ook prima.
Er zijn foto's gemaakt van de wedstrijd. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: