Voetballer

Nieuws

13 mei 2018

Davo op karakter langs Holten


De competitie in de 4e klasse H blijft spannend. Zowel Davo als Activia wisten hun wedstrijden te winnen. Davo had tegen Holten een moeilijke middag. Werd er op Hemelvaartsdag nog relatief eenvoudig gewonnen, vandaag kwam men een heel ander Holten tegen. Ook wel te verwachten, want de Holtenaren gooiden alles op de 3e periode.
Holten begon veel beter dan Davo aan het duel. In de 11e minuut al een kans en 2 minuten later de 0-1. Uit een vrije trap werd vervolgens met het hoofd gescoord. Davo liep in deze fase van de wedstrijd duidelijk achter de feiten aan. Er waren toch voor Davo 2 kansen te noteren. In de 20e minuut kwam Sylvan van der Vegt net iets tekort en enkele minuten later kon de hardwerkende Marcellino Bianco een goede aanval niet afronden. Aan het eind van de 1e helft kwam Davo nog een keer heel goed weg toen Holten de binnenkant van de paal raakte....
De 2e helft begon desatreus voor Davo. In de 46e minuut een identiek doelpunt voor Holten dan de eerste goal. Vrije trap, kopbal, doelpunt : 0-2. Het geloof voor een goed resultaat was bij de Davo aanhang ver te zoeken. Maar Davo toonde karakter. Ronald Boudewijnse bracht in de 54e minuut de stand op 1-2. Op dat moment een tactische omzetting bij Davo, want trainer Paul Roskam liet zijn ploeg 1 op 1 spelen. En dat werkte. In de 64e minuut kwam Davo op gelijke hoogte. Een pracht aanval via Daniël Turubassa en Almir Fizovic werd koppend door Marcellino Bianco afgerond : 2-2. Davo - Holten begon een echte clash te worden. Beide teams moesten winnen, maar de ploeg die de meeste risico's nam was toch wel Davo. In de slotfase had Davo de betere kansen. In de 82e minuut een kopbal van Marcellino Bianco en in de 83e minuut kwam Almir Fizovic alleen op de doelman af. Beide keren geen doelpunt. In de 84e minuut kwam Davo op voorsprong. Wesley Willems schoot een vrije trap langs de Holten doelman : 3-2. Davo hield in de slotfase stand en wist op karakter de wedstrijd toch nog te doen keren. Uitermate knap.
Van de wedstrijd Davo - Holten zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: