Voetballer

Nieuws

10 mei 2018

Davo boekt uitstekende zege in Holten


Davo blijft in de race om de titel in het spoor van Activia. De uitwedstrijd tegen Holten werd volledig verdiend met 0-3 gewonnen. Activia won ook, met 2-5 bij Hoonhorst en legde daarmee beslag op de 2e periodetitel.
Voor Davo stond dus het 2-luik tegen Holten op het programma, want komende zondag ontmoeten beide teams elkaar weer. En uit tegen Holten heeft Davo nog nimmer successen kunnen boeken. Vandaag dus wel. De equipe van Paul Roskam speelde met overtuiging en zeer gedreven. Weliswaar begon Davo wat onzeker aan de wedstrijd, maar al snel pakte de ploeg het initiatief. In de 12e minuut werd de 0-1 gescoord. Almir Fizovic soorde fraai na een uitstekende aanval. Davo bleef de betere ploeg. Een 2-tal vrije trappen van Ronald Boudewijnse en Onnie Ngoetra brachten gevaar, maar geen doelpunten. In de 20e minuut kwam Davo op 0-2 door een kopbal van Daniël Turubassa. Daarna nog een kans van de sterk spelende Gerrit Amelink, maar hij kopte net naast. In de 36e minuut kreeg Holten de eerste echte grote kans, die toch wel voor het intikken was.
Na de rust de eerste mogelijkheid voor Davo. Marcellino Bianco zag zijn schot gestopt door de Holten doelman. In de 66e minuut één van de spaarzame kansen voor Holten, maar geen goal. Uit een voorzet van Antonio Bianco had Davo in de 70e minuut moeten scoren. Trefzeker was Almir Fizovic in de 74e minuut : 0-3. Vijf minuten later had hij zeker weer een doelpunt verdiend na een uitstekende actie van hem. Daarna redde Davo doelman Kevin Bosch nog een keer uitstekend en hadden de Davo invallers Riny Eilander (voor het intikken) en Antonio Bianco (op de lat) nog kunnen scoren. Het bleef bij een uitstekende 0-3 zege. Komende zondag speelt Davo thuis tegen Holten. Voor de Holtenaren de kans om nog wat te kunnen betekenen in de 3e periode. Davo is dus gewaarschuwd.
Van Holten - Davo zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: