Voetballer

Nieuws

15 apr 2018

Davo zegeviert ook in Diepenveen


Davo heeft voor een verrassing gezorgd in de 4e klasse H door de uitwedstrijd tegen Diepenveen met maar liefst 1-4 te winnen. Normaal gesproken is Diepenveen altijd een lastige horde voor Davo, maar deze keer was de zege volkomen verdiend; ook in de grootte van 1-4.
Toch kwam Davo binnen een minuut al op een achterstand. Terwijl Davo nog zat na te denken van een kleine kans, lag de bal aan de andere kant in het net : 1-0. Het leek een moeilijke middag in Diepenveen te gaan worden, zeker nadat Diepenveen na 5 minuten spelen de score had kunnen uitbreiden. Een kansje in de beginfase was er voor Marcellino Bianco, terwijl Davo doelman Kevin Bosch een klasse redding moest verrichtten om een grotere achterstand te voorkomen. Halverwege de 1e helft een uitstekende aanval voor Davo, wat uiteindelijk in een corner resulteerde. Uit de corner scoorde Ronald Boudewijnse na aangeven van Danny Bosman de 1-1. Davo kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten. In de 32e minuut kwam Marcellino Bianco door over rechts, passte op Almir Fizovic die de bal voor het intikken had, maar in de rebound scoorde Danny Bosman alsnog : 1-2. In de 37e minuut kwam Quint Mulder sterk door over links; zijn pass werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Na de rust de eerste kans voor Davo. Uit een verre uittrap van doelman Kevin Bosch kwam Ronald Boudewijnse ineens over links voor de Diepenveen doelman, maar zijn schot ging rakelings naast. In de 61e minuut kreeg Diepenveen haar laatste beste mogelijkheid van de wedstrijd, want het laatste half uur van het duel heerste Davo. Door een kapitale fout in de 65e minuut van de Diepenveen doelman kon Ronald Boudewijnse eenvoudig intikken : 1-3. Vervolgens kwam Almir Fizovic nog alleen op de doelman af, maar scoorde niet en had Danny Bosman met een kopbal geen geluk. In de 75e minuut kwam Davo op 1-4. Een vrije trap van Wesley Willems werd nog wel tegengehouden door de Diepenveen goalie, maar in de rebound scoorde de attente Daniël Turubassa. Vlak voor tijd kwam ook Gino Natar nog alleen op de doelman af, maar ook hier geen treffer. Kortom, het bleef bij een knappe 1-4 zege. Komende zondag wacht alweer een lastig uitduel. Davo gaat dan op bezoek bij Broekland.
Er zijn foto's van de wedstrijd gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: