Voetballer

Nieuws

8 apr 2018

Davo in 2e helft langs koploper Lettele


Davo heeft uitstekende zaken gedaan in de 4e klasse H door koploper Lettele te kloppen. Na een 0-0 ruststand zegevierde Davo met 2-0. In de 1e helft was Davo een tamme ploeg. Op het slecht bespeelbare veld hadden de bezoekers uit Lettele een kansenoverwicht. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Davo. In de 12e minuut schoot Daniël Turubassa hard in, maar geen doelpunt. Toen was het de beurt aan Lettele. In een kort tijdsbestek kregen zij een 2-tal goede mogelijkheden. In de 22e minuut werd een kopbal van de lijn gehaald en in de 26e minuut was er een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar de bal werd in het zijnet geschoten.
Verder gebeurde er in de matige 1e helft niet veel.
Na de rust een ander spelbeeld. Met het inbrengen van Ronald Boudewijnse kwam meer stootkracht in de voorhoede van Davo. Binnen een minuut had hij al een kans uit een opgezette aanval met Almir Fizovic. Even daarna weer een goede Davo aanval over Daniël Turubassa en Marcellino Bianco. In de 61e minuut dan toch de 1-0 voorsprong voor Davo. Onnie Ngoetra scoorde, terwijl velen dachten dat de bal naast zou gaan. Lettele had snel de gelijkmaker kunnen scoren, maar zij waren uit een aanval over rechts te slordig in de afwerking. Daarentegen werd het in de 68e minuut 2-0 voor Davo door een pegel van Almir Fizovic. In de slotfase kreeg Davo meer dan genoeg ruimte, maar ging daar slordig mee om. Lettele kreeg nog een 2-tal kansen; in de 79e minuut een kopbal over uit een corner en in de 82e minuut een redding van Davo doelman Kevin Bosch uit een vrije trap. Davo had de laatste goede kans van het duel. Almir Fizovic zag de Lettele doelman zijn schot knap keren.
Het bleef bij een knappe 2-0 zege voor Davo. Nu volgen er maar liefst 4 uitwedstrijden op rij. Van de wedstrijd Davo - Lettele zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

 

Deel dit artikel op social media: