Voetballer

Nieuws

30 sep 2017

Davo (za) boekt monsterzege


In de stromende regen heeft Davo 2 (za) een monsterzege geboekt tegen SV Orderbos 2 (za). Na een ruststand van 2-0 werd er met maar liefst 9-0 gewonnen. En wanneer Davo 2 (za) de talrijke mogelijkheden had benut, dan had de score veel en veel hoger kunnen uitvallen.
De eerste mogelijkheid was weliswaar voor de bezoekers; zij raakten de lat. Daarna was het enkel Davo 2 (za) wat de klok sloeg. Na 14 minuten een kans voor Youri Mulder, maar hij schoot i.p.v. te koppen. In de 17e minuut dan de verdiende 1-0 door Jay Jay Maatman, die later geblesseerd uitviel. In de 19e minuut een goal van Youri Mulder die ten onrechte werd afgevlagd. Even daarna Wesley Bronswijk met een schot voorlangs. In de 26e minuut werd het 2-0. Wesley Bronswijk rondde een voorzet van Jay Jay Maatman af. Daarna nog volop kansen voor Davo 2 (za). Demy Veldhuis, Wesley Bronswijk en Youri Mulder hadden moeten scoren. En Sidney Klunder had zelfs de bal voor het intikken. In de laatste minuut had Sonny van Overhagen zich onsterfelijk kunnen maken; hij schoot over.
In de 2e helft was het spelbeeld niet veel anders, echter nu vielen de doelpunten wel. In de 52e en 54e minuut scoorde Demy Veldhuis de 3-0 en 4-0. Een minuut later had hij een hattrick op zijn schoenen. In de 61e minuut scoorde Youri Mulder de 5-0 binnen. En pechvogel Sonny van Overhagen miste in de 64e minuut een beste kans. Invaller Dwan Scholten bracht in de 69e minuut met een fraaie kopbal Davo 2 (za) op 6-0. In de 77e minuut scoorde Dylan van den Berg de 7-0 en even daarna benutte hij de strafschop voor de 8-0. De 10 doelpunten leken in de lucht. De kansen waren er volop, maar er werd nog 1x gescoord. In de 90e minuut een schot in dak van het doel door Youri Mulder zorgde voor de 9-0 eindstand.