Voetballer

Nieuws

24 nov 2022

De geschiedenis van 30 Jaar Davo Disco


In 2004 werd er in de bestuursvergadering gesproken wat er gedaan moest worden om de sfeer te vergroten binnen de club. Het werd het organiseren van een feestavond met een stuk nostalgie.
In de jaren 70, 80, 90 werd er bij Davo een disco gehouden voor de jeugd. Het trok volle zalen. In hoogtij dagen was er zelfs 1x in de 2 weken een heuse Davo Disco Show. De eerste voetbaldisco van Deventer.
Met zo'n  feestavond wilden we weer terug naar de tijd van toen. Genoeg Davo leden van nu die in de jaren 70 en 80 op de dansvloer stonden in ons clubhuis. Het werd een feestavond waar we de muziek van toen, uit de jaren 70, 80, 90 en van deze eeuw lieten horen. En.......... met de DJ's die toen voor de Davo jeugd de singles aan elkaar draaiden. Berry Westervoorde( jaren 70), Joop Bontius (jaren 80), Roel van der Vegt (jaren 90) en Kevin Moespot (muziek van nu) moesten het gevoel van toen weer terugbrengen. Om de avond compleet te maken moest er een bekend artiest komen. En dat werd als verrassing het duo LUCAS EN GEA. De titel van de feestavond : 30 JAAR DAVO DISCO. Het werd een krankzinnig succes. De eerste 30 Jaar Davo Disco op 27 november 2004 was binnen een mum van tijd uitverkocht. En onze hoofdsponsor was onmisbaar. Met uitstekende apparatuur en een geweldige lichtshow als opening had Moespot Electronics een behoorlijke bijdrage.
En de openingstunue werd : Man of action van Les Reed Orchetstra.

Berry Westervoorde, disjockey jaren 70

Berry Westervoorde, Joop Bontius en Theo Moespot

Roel van der Vegt

Lucas en Gea

Herman Scholten op de dansvloer met Gea

Na het succes van de eerste 30 Jaar Davo Disco kon een vervolg niet uitblijven.  Het kreeg dan ook een 2e editie. Heel simpel met de naam 30 Jaar Davo Disco deel 2. In 1 dag waren alle kaarten uitverkocht. De formule bleef onaangetast. De lichtshow van Moespot Electronics, om 20.00 uur de tunue van Les Reed Orchestra, muziek van de jaren 70,80,90 en nu en een bekend artiest. Achter de deure kwam : Arne Jansen. En hij kreeg heel Davo op de stoelen. De unieke feestavond was ook Dagblad de Stentor niet voorbij gegaan. Zij maakten een reportage met foto welke op maandag 14 november 2005 in de Stentor werd gepubliceerd.

Arne Jansen bracht Davo in feestsferen

Arne Jansen en Ricardo Bosman in 2005

Robina Souilljee zong ook

We komen in het jaar 2006. En Davo is de 30 Jaar Davo Disco nog lang niet moe. De 3e editie komt dan ook en de formule blijft wederom ongewijzigd. Het clubhuis is wederom bomvol. En de artiest van dit jaar : Jannes. Uniek voor Davo dat één van Nederlands grootste artiesten zingt in het clubhuis van Davo. U raadt het al : 30 Jaar Davo Disco (deel 3) is wederom een succes !

's Middags : clubhuis

Jannes bij Davo in 2006

In het seizoen 2007-2008 geen 30 jaar Davo Disco, omdat Davo haar jubileumfeest Davo 90 jaar houdt.

Maar in eind 2008 komt de 4e editie van 30 Jaar Davo Disco. De muziek van de jaren 70,80,90 en van nu klinkt nog net zo mooi. En iedereen is weer benieuwd naar de artiest van dit jaar. Het is STEF EKKEL.

Jong publiek

Drive In Moespot

De artiest Stef Ekkel met Hennie Bosch

We komen alweer aan in het jaar 2009. De 5e editie van 30 Jaar Davo Disco komt eraan. Maar draaien inmiddels niet 40 Jaar Davo Disco ? Misschien wel, maar de naam van de feestavond is vertrouwd en wordt niet gewijzigd. Wat wel wijzigt, is zijn de disjockeys. Moespot Electronics stopt en ook de vertrouwde DJ's stoppen. OV Music draait de avond aan elkaar, maar ook nu blijft de formule ongewijzigd. De artiest van 2009 bij Davo is RENE BECKER.

OV Music Drive Inn Show

Rene Becker

In 2010 en wel op zaterdag 23 oktober 30 Jaar Davo disco deel 6. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Soeljee Entertainment. De formule met muziek vol met nostalgische klanken bleef keihard overeind en er was bijzonder veel jong publiek in het afgeladen, sfeervolle clubhuis. De artiest van de avond was een finalist uit de RTL4 talentenjacht "My name is...." en wel Freddy Mercury.

"My name is..." finalist Freddy Mercury

Freddy Mercury met een uitgelaten Denise Tuinenga

Wederom veel jong publiek

We belanden in het jaar 2011, de 7e editie van 30 jaar Davo disco is op zaterdag 22 oktober. Soeljee Entertainmant verzorgde wederom de muzikale omlijsting en met 135 verkochte kaarten een bomvol clubhuis. Artiest deze keer was DIRK MEELDIJK. Uiteraard ging ook nu weer het dak eraf !

Soeljee Entertainment

 Geweldige sfeer

Dirk Meeldijk heeft vele fans

De 8e editie van 30 Jaar Davo Disco in 2012 trok wederom veel jong publiek in een vol clubhuis. Souiljee Entertainment draaie weer als vanouds en wie zou de artiest toch zijn ? Het was het duo Mulder en Mulder (bekend als Havenzanger).

Wat een feest met Mulder en Mulder

Feestavond voor jong en oud

Modern toch ?

Inmiddels zijn we beland in 2013, de 9e editie van 30 Jaar Davo Disco op zaterdag 19 oktober. We werden opgeschrikt, omdat onze DJ Ans Souilljee aan de vooravond van de feestavond met een hartinfarct werd opgenomen in het ziekenhuis. Haar vervangers Jacques Souilljee en Kevin Moespot waren zeer waardige vervangers. Artiest van de avond : Bob van Veen. En de sfeer  ? Als vanouds.

Niets teveel gezegd

Bob van Veen

Zeg het maar....

De 10e editie van 30 Jaar Davo Disco was op 22 november 2014. Aantal verkochte kaarten : iets over de 100 ! En de verrassende artiest was Ab Lakeman, de look a like Andre Hazes. En dat de sfeer wederom goed was, zien we aan de foto's !

 

 


De 11e editie van de feestavond 30 Jaar Davo Disco op zaterdag 24 oktober 2015 was in één woord geweldig ! Na een spectaculaire opening bracht Soeljee Entertainment ons eerst terug met muziek uit de jaren 70, waarna het werd opgebouwd tot de hedendaagse muziek. De artiest van deze avond was Henny Thijssen, bekend als finalist van het TV programma Bloed Zweet en Tranen en bekend als tekstschrijver van diverse artiesten.
De sfeer was fantastisch, het clubhuis was weer bomvol en Soeljee draaide als vanouds.

Op zaterdag 22 oktober 2016 was er de 12e editie van 30 JAAR DAVO DISCO. Deze keer geen Nederlandstalige artiest, maar terug naar de soulmuziek. Verrassend was daarom het optreden van The Ladies of Disco and Soul. Volle dansvloeren en wat waren ze goed ! En het clubhuis was weer bomvol met wederom veel jong publiek.

Op zaterdag 25 november 2017 vond de 13e editie plaats van 30 JAAR DAVO DISCO. Een bijzonder optreden deze avond. Mr. Dynamite Disco kwam met zijn danseressen bij Davo.

Op zaterdag 27 oktober 2018 dan de 14e editie van 30 Jaar Davo Disco. Wederom uitverkocht en wederom in spanning wie de artiest van de avond zou worden. Het was Jacques Herb, bekend van zijn superhit "Manuela". En dat werd luidkeels meegezongen.

We gaan vrolijk door naar de volgende 30 Jaar Davo Disco. Op vrijdag 01 november 2019 de 15e editie inmiddels. Een bomvol clubhuis, Soeljee Entertainment en de verrassende artiest. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagd feest. De selectie van Davo wilde graag als artiest Frank van Etten en tot 22.30 uur was nog niet bekend wie de bekende artiest voor dit jaar zou zijn...... Davo kreeg dit jaar Frank van Etten die uiteraard met het bekende lied "Huisje op wielen" begon.

In 2020 en 2021 geen 30 Jaar Davo Disco i.v.m. Corona. Maar in 2022 de 16e editie van de populaire feestavond. En wel op zaterdag 26 november. 

 

Deel dit artikel op social media: