Voetballer

Nieuws

30 mei 2016

Davo blijft in de 4e klasse


De missie is geslaagd : ook het komend voetbalseizoen speelt Davo in de 4e klasse ! De ploeg van trainer Gerton te Winkel moest tegen FC Zutphen een 3-0 voorsprong verdedigen en dat lukte. Het won in Zutphen met 4-5. 
Davo kwam voor de rust met 1-0 achter, maar Vedran Fizovic bracht de score uit een strafschop op 1-1. Zuur was wel dat in blessuretijd van de 1e helft FC Zutphen nog op een 2-1 voorsprong kwam. 
Na de rust kreeg FC Zutphen een strafschop, maar tot geluk van Davo werd deze tegen de paal geschoten. In de 63e minuut alsnog een doelpunt voor FC Zutphen : 3-1. Davo stelde direct orde op zaken, want 2 minuten later scoorde Vedran Fizovic uit een prachtige aanval de 3-2. Davo kreeg vervolgens meer ruimte en er werd goed over de vleugels gespeeld. In de 72e minuut schoot Ronald Boudewijnse Davo naar 3-3. In de 78e munuut legde Ronald Boudewijnse de bal panklaar op Akila Waragoda die de 3-4 maakte. In de slotfase gebeurde nog voldoende. In de 87e minuut een vrije trap van FC Zutphen onderkant lat en in de 90e minuut scoorde aanvoerder Vedran Fizovic zijn 3e treffer uit een vrije trap : 3-5. In de extra tijd scoorde FC Zutphen nog de 4-5, wat tevens de eindstand betekende.
Davo blijft in de 4e klasse. Een seizoen van uitersten werd afgesloten. Gerton te Winkel is in zijn opdracht om Davo in de 4e klasse te houden geslaagd. De populaire trainer vertrekt naar Overwetering. 
Ook een seizoen waarin zowel de eerste als tweede doelman langdurig geblesseerd raakten, waardoor de 40 jarige Eric Koers met glans zijn plaats tussen de palen innam. Klasse !
Er zijn foto's van de wedstrijd gemaakt en van de after party, waarbij diverse mensen in het zonnetje werden gezet.
Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: