Voetballer

Nieuws

27 sep 2023

Davo 3 begint competitie met overwinning


Zondagmorgen 10:30 trad Davo 3 thuis aan tegen Nieuw Heeten 3. Ondanks een aantal geblesseerde spelers had Davo 14 man tot zijn beschikking. De wedstrijd begon tammetjes en het spel golfde wat op en neer. De eerste kans was voor Sylvan, maar zag zijn schot geblokt worden. Na 10 minuten een geweldige solo van Wesley, maar hij zag zijn inzet helaas op het been van de uitstekend keepende keeper van Nieuw Heeten belandden. Na 15 minuten spelen krijgt Davo een vrije trap op een meter of 20. Deze wordt binnen geschoten door Sylvan. De 2e goal, wat tevens de mooiste aanval was, volgt erg snel. Wesley stuurt met een mooie pass Dillen de diepte in. Dillen schuift de bal voor en bij de 2e paal legt Sylvan de bal breed op de inlopende Davy die de 2-0 binnenschiet. In de 28e minuut gaat Dillen op avontuur en slalomt om zijn tegenstander heen. In de 16 wordt hij aangetikt en Davo krijgt een penalty. Sylvan neemt hem en schiet de 3-0 binnen. Daarna volgen er nog vele kansen voor Davo. Een afstandsschot van Wesley, een schot van Dwan, een schuiver van Jay-Jay en een bal 1 op 1 van Dillen. Complimenten gaan uit aan verdediging en het middenveld die weinig weggeven, mede dankzij Joey die keer op keer de ballen die achter de verdediging vallen weghaalt, en de aanvallers keer op keer mooie ballen bezorgen. 3-0 is de ruststand.
Net zoals vorige week, uit bij Go Ahead, komt Davo niet goed uit te kleedkamer. De eerste kans is voor Nieuw Heeten en deze wordt erg mooi ingeschoten door Rick, een eigen goal dus. 3-1. Na de aftrap een fantastische pass van Wesley maar helaas weet Dillen het net niet te vinden en stift de bal naast. Davo staat het 1e kwartier na de rust onder druk, maar geeft geen hele grote kansen weg. Na 65 minuten spelen wordt Sylvan weggestuurd door Wesley en schuift de bal laag voor, deze wordt al vallen binnen geschoten door Dylan en het staat 4-1. Een aantal minuten later wederom een voorzet van Wesley die wordt verlengd door Sylvan en vlak voor de lijn wordt binnengetikt door Dillen, 5-1. Dillen en Wesley krijgen vervolgens nog een kans op de 6-1, maar beide weten het net niet te vinden, mede dankzij de goed spelende keeper. Door een miscommunicatie in de achterhoede valt de 5-2 nog, maar deze is alleen voor de statistieken. Davo 3 kan de eerste 3 punt bijschrijven.
Volgende week speelt Davo 3 de topper tegen Sportclub 3 om 10:00 op het sportpark De Zandweerd. Sportclub verloor hun eerste wedstrijd met 5-2 uit bij Heeten 4. 

Deel dit artikel op social media: