Voetballer

Nieuws

18 sep 2023

Davo 3 verliest van zichzelf en ligt uit het bekertoernooi


Op een regenachtige zondagmorgen werd er al om 09:30 aangetreden in de uitwedstrijd tegen Go Ahead 2. Door blessures, weekendjes weg en andere redenen had Davo 3 gelukkig nog 12 man over om de wedstrijd mee te beginnen. Mede dankzij de invalkeeper, Mickey Kuper. Waarvoor dank! 
Davo begint redelijk aan de wedstrijd en krijgt via Sylvan de eerste 2 kansen. Een schot recht op de keeper en een kopbal over het doel. Na ongeveer een kwartier komt Go Ahead er over hun linkerkant doorheen. De buitenspeler trekt naar binnen, valt (niemand weet waardoor) en krijgt een penalty. Deze wordt zuiver binnen geschoten en het staat 1-0. Na 25 minuten wordt Sylvan de diepte ingestuurd door Dwan en komt 1 op 1 met de keeper. De bal wordt breed gelegd en Riny schuift de 1-1 binnen. Na de 1-1 kreeg Go Ahead het betere van het spel en was Davo nogal zoekende. Dit resulteerde uiteindelijk in de 2-1 voor Go Ahead. Nog voor de rust komt Go Ahead op 3-1, door knullig balverlies in de opbouw bij Davo. 
Davo komt vervolgens erg zwak uit de kleedkamer en binnen no time staat het 5-1 voor Go Ahead. Wederom erg slordig in de opbouw wat de 4-1 betekende en de 5-1 was een bekeken schuiver. Vanaf dit moment gooit Davo het roer om en doet eindelijk waar het goed in is. Voetballen en keihard werken. Een steekpass van Luuk komt bij Sylvan terecht en die schiet de 5-2 binnen. Riny wordt een aantal minuten later 1 op 1 met de keeper, omspeelt deze, maar heeft helaas iets te veel tijd nodig om de bal er in te pissen. Na een aantal minuten wordt Riny wederom diep gestuurd en dit keer weet hij wel raad met de kans. Hij wipt de bal subtiel langs de keeper en het staat 5-3. Een aantal minuten later wordt Riny weer diep gestuurd, geeft de bal strak voor en wordt bij de 2e paal binnen geschoten door Sylvan, 5-4. Tussendoor komt Go Ahead nog een aantal keer bij de keeper van Davo, maar Mickey staat zijn mannetje en houdt Davo goed op de been. Na +/- 80 minuten vindt de scheidsrechter het al wel weer mooi geweest en fluit af. Het gevoel dat er uiteindelijk meer in had gezeten overheerst. We liggen uit de beker en Go Ahead bekert door. 
Volgende week begint Davo 3 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten 3 om 10:30.

 

Deel dit artikel op social media: