Voetballer

Nieuws

12 sep 2023

Davo 3 wint ook 2e bekerwedstrijd


Afgelopen zondag, onder tropische omstandigheden speelde Davo 3 zijn 2e bekerwedstrijd tegen KVCO uit Vaasen. Klokslag 10:30 uur werdt er onder leiding van scheidsrechter Roy Westevoorde afgetrapt. Davo kwam goed uit de startblokken; binnen 5 minuten was het dan al 1-0. Spits Sylvan van der Vegt kon de bal voor een bijna leeg doel inschieten, nadat de keeper van KVCO een scherpe voorzet van Riny Eilander voor de voeten tikte van Sylvan. Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide partijen wat kansen en mogelijkheden. Helaas werd de mooiste aanval van de wedstrijd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel door de grensrechter van KCVO. Deze aanval had veel weg van het Tiki Taka voetbal van Barcelona onder Pep Guardiola.
Kort na de 1e drinkpauze van de wedstrijd kwam Youri Mulder oog in oog met de keeper. Youri probeerde de keeper te verrassen met een lepe bal, echter wist de keeper deze nog net te keren, waardoor het 1-0 bleef. Vlak voor de thee werd het 1-1. De scheidsrechter had een handsbal geconstateerd in de 16 meter en wees naar de stip. KVCO wist dit buitenkansje te benutten en liet keeper Gregor Campo kansloos.
Davo 3 kwam niet scherp uit de kleedkamer. Er waren een aantal hachelijke situaties voor het eigen doel, maar de verdediging onder leiding van Joey van Reem hield stand. Zodoende bleef het 1-1. Nadat er ongeveer een uur gespeeld was kreeg Sylvan nog een grote kans om Davo weer op voorsprong te zetten. Een strakke voorzet van wederom Riny werd door Sylvan net over de lat geschoten.
Davo kreeg door dit moment weer meer grip op de wedstrijd en beloonde zichzelf een kleine tien minuten voor tijd. Een indraaiende voorzet van de linkerkant van Wesley Willems werd op waarde geschat door Dwan Scholten, door de bal vanuit de lucht met de binnenkant van de voet achter de verbouwereerde keeper van KVCO te schieten.
Hierna ging KVCO op jacht naar de gelijkmaker. De ruimtes op het veld werden mede door de temperatuur groter. Davo werd nog een aantal keer dreigend, helaas was de laatste pass vaak niet goed genoeg. Nog een keer werd KVCO gevaarlijk voor het doel, maar met gevaar voor eigen leven kopte Wesley Willems een gevaarlijke voorzet van KVCO tot hoekschop. Wel kwam Wesley hierbij in aanraking met de paal. Deze corner liep op niets uit voor KVCO, waarna kort daarna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.
Door de 2-1 overwinning maakt Davo 3 nog kans om door te gaan naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel of overwinning tegen Go Ahead 2 zal Davo 3 door bekeren. De wedstrijd voor volgende week zal om 9:30 gespeeld worden bij Go Ahead. Na de wedstrijd zal het team in de kantine bij Davo de wedstrijd PEC – Go Ahead Eagles gaan kijken.

Deel dit artikel op social media: