Voetballer

Nieuws

4 sep 2023

Davo 3 in 2e helft langs WSV 5


Zondagochtend was het eindelijk weer zover. Na een lange zomerstop mogen de toppers van Davo 3, voorheen Davo 2, weer aan de bak. Nadat iedereen er netjes rond 09:00 was aangekomen, was het uiteraard weer wachten op de gebroeders Eilander. Deze begonnen dan ook de bank.
Om 09:30 floot de scheids voor de eerste helft. In het begin merkte je dat Davo erg zoekende was. De lange bal werd te vaak gehanteerd en de bal werd niet lang in de ploeg gehouden. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Davo. Wesley Willems had de score kunnen openen in een 1 op 1 met de keeper, maar schoot de bal helaas recht op de keeper. Aan de andere kant was de eerste kans voor WSV wel raak. De spits stond vrij bij de 2e paal en rondde koelbloedig af, 1-0 WSV. Het restant van de 1e helft was nogal saai en er gebeurde weinig. In minuut 35 wordt er een afgeslagen corner door Jordy de Vries, ja u leest het goed, bijna gepromoveerd tot een doelpunt. De bal vliegt rakelings over de kruising heen. Vlak voor rust komt er een bal voor op de rand 16 die meteen wordt doorgespeeld aan Davy Eilander en die schuift de 1-1 binnen. Dit is tevens de ruststand.
De 2e helft begon erg goed voor Davo. Er was nog geen minuut gespeeld of de voorzet van Riny Eilander wordt binnen gewerkt door een speler van WSV, 1-2 Davo. Een paar momenten later schuift de keeper van WSV een bal in de voet van Riny, echter raakt Riny de bal niet goed en kan de keeper herstellen. Een minuut of 5 later wordt Sylvan van der Vegt weggestoken en geeft de bal voor op Dillen Kornet die de bal beheerst inschiet, 1-3 Davo. Nog binnen het kwartier komt Davo op 1-4. Riny komt er door aan de rechterkant en geeft de bal voor, deze komt via Dwan Scholten voor de voeten van Sylvan die de bal binnenschiet. Na de 1-4 komt Davo er nog erg vaak doorheen maar weet telkens die laatste eindpass niet goed te geven. Er moet ook gezegd worden dat het gevaar wat er van WSV afkomt goed wordt verdedigd door de verdediging onder leiding van keeper Rowdy Bosch. Ook aan de bal speelt de achterhoede een prima 2e helft. Er wordt goed gevoetbald, het veld wordt breed gehouden en de wedstrijd wordt rustig, maar vakkundig uitgevoetbald. Davo wint met 1-4.
Een prima overwinning voor Davo 3, dat volgende week zondag om 10:30 thuis speelt tegen KCVO 4.

Deel dit artikel op social media: