Voetballer

Nieuws

4 sep 2023

Davo 2 wint van sterk verdedigend Emst 3


De eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor Davo 2 stond vandaag op het programma, en wat voor een! Tegenstander Emst 3 staat bekend als een geduchte tegenstander. Vanaf de start waren we ons bewust dat we vol focus moesten spelen en onze jongens hebben dit meer dan waar gemaakt. Hoewel Davo 2 het merendeel van het balbezit in de eerste helft domineerde, wist Emst 3, na een solide verdedigende prestatie, toch de leiding te nemen met een doelpunt in de 35e minuut. Met deze tegenslag leek het momentum even weg bij Davo, waardoor de rust als geroepen kwam.
Na de pauze was de boodschap helder: vol gas geven en op zoek naar de gelijkmaker. Het spelbeeld bleef grotendeels ongewijzigd met veel balbezit voor Davo 2. Het langverwachte keerpunt kwam in de 75e minuut toen Danny Bosman onrechtmatig werd gestuit in het strafschopgebied. Mickey Kuper trad aan voor de penalty en schoot de bal goed binnen: 1-1!
De honger was echter nog niet gestild. In de 84e minuut danste Danny Bosman opnieuw door de verdediging van Emst 3 en werd wederom onreglementair gestopt. Penalty! Mickey Kuper, nam wederom zijn verantwoordelijkheid en schoot Davo naar een 2-1 voorsprong.
De laatste minuten van de wedstrijd waren voor Davo 2, die de overwinning over de eindstreep trok. Een prachtige start in de bekercompetitie! Trots op onze jongens.

Deel dit artikel op social media: