Voetballer

Nieuws

13 mrt 2023

DVV Davo investeert in de ontwikkeling van jonge scheidsrechters


Als voetbalvereniging weten we als geen ander dat een goede scheidsrechter van groot belang is voor het verloop van een wedstrijd. Niet alleen zorgt een goede scheidsrechter voor een eerlijk verloop van de wedstrijd, maar het kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en teams. Bij Davo zijn we dan ook trots om te kunnen melden dat we onlangs gestart zijn met het geven van scheidsrechterscursussen aan onze jeugdspelers.

De eerste groep jonge scheidsrechters heeft deelgenomen aan de cursus, die opgedeeld was in twee delen. Het eerste deel van de cursus was gericht op het aanleren van de basisregels van het fluiten. Jordy Scholten, onze ervaren scheidsrechter, heeft de jongens met veel enthousiasme en energie de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. De jongens hebben tijdens deze eerste sessie geleerd hoe zij de spelregels kunnen toepassen en hoe zij kunnen omgaan met de verschillende situaties die zich tijdens een wedstrijd kunnen voordoen.

Het tweede deel van de cursus bestond uit een toets waarin de jongens hun kennis over de spelregels konden testen. Tot onze grote blijdschap kunnen wij u vertellen dat alle jongens met vlag en wimpel geslaagd zijn voor de toets! Dit betekent dat zij nu volwaardig scheidsrechter zijn en ingezet kunnen worden bij wedstrijden van onze jeugdteams.

Wij willen dan ook graag onze felicitaties uitspreken naar de jongens: Bruno Bouwmeester, Damion Halkers, Erik van der Burg en Mitchell Favié. Jullie hebben hard gewerkt en met succes de scheidsrechterscursus afgerond. Wij zijn ontzettend trots op jullie en wij hopen dat jullie als scheidsrechter bij Davo veel mooie en sportieve wedstrijden zullen fluiten.

Bij Davo vinden wij het belangrijk om onze jeugdspelers niet alleen op het veld te laten ontwikkelen, maar ook daarbuiten. Wij willen onze jeugdspelers graag alle kansen bieden om zich te ontwikkelen en te groeien als voetballer én als persoon. Het geven van scheidsrechterscursussen is daar een mooi voorbeeld van.

Wij willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van deze cursus. In het bijzonder willen wij Jordy Scholten bedanken voor zijn energieke en deskundige inzet. Wij hopen dat we in de toekomst nog veel meer jeugdspelers kunnen opleiden tot scheidsrechter en dat wij met elkaar kunnen zorgen voor sportieve en eerlijke wedstrijden bij Davo.

 

Deel dit artikel op social media: