Voetballer

Nieuws

11 dec 2022

Davo ruim langs SV Zwolle


Davo heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop ruim weten te winnen. In de wedstrijd tegen SV Zwolle werd het na een 4-0 ruststand uiteindelijk 5-1. Dat zag er op voorhand niet naar uit, omdat de ploeg van Resit Schuurman vandaag niet compleet was. 
Al in de 3e minuut kwam Davo op voorsprong. Sidney Pinkster werd in de 16-meter gevloerd, waarna Davo een strafschop kreeg. Ronald Boudewijnse schoot de penalty binnenkant paal binnen : 1-0. In de fase daarna had SV Zwolle het betere van het spel en kreeg in de 10e minuut een beste kans. In de 23e minuut wederom een strafschop voor Davo. De rappe Sidney Pinkster werd omver geduwd in het strafschopgebied. Ronald Boudewijnse nam wederom plaats achter de bal. Geen Harry Kane scenario, want de penalty werd fraai ingeschoten : 2-0. In de 33e minuut zelfs de 3-0 voor Davo. Uit een corner een kopbal Onnie Ngoetra die via een SV Zwolle speler in het doel ging. De koek was nog niet op, want in de 35e minuut scoorde Sidney Pinkster uit een goede aanval de 4-0. De score had voor de rust nog hoger kunnen uitvallen, maar Ronald Boudewijnse miste een behoorlijke kans.
Na de rust het eerste wapenfeit van Davo. Mitchell Pinkster raakte in de 52e minuut de lat. In de 59e minuut de 5-0 voor Davo. Ronald Boudewijnse scoorde zijn 3e goal deze wedstrijd. De wedstrijd was gespeeld en er gebeurde vervolgens niet veel meer. In de 73e minuut scoorde SV Zwolle de 5-1 en enkele minuten later raakte Djuliano Deriu de lat nog namens Davo.
Het bleef bij 5-1 en Davo gaat boven verwachting als nummer 1 de winterstop in. De laaste 7 wedstrijden gewonnen en dat is een puike prestatie met een bijna nieuw en jong team. De eerstvolgende competitiewedstrijd na de winterstop is op 5 februari thuis tegen Vilsteren.
Van de wedstrijd Davo - SV Zwolle zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: