Voetballer

Historie

DE HISTORIE VAN DAVO IN VOGELVLUCHT

Op 12 januari 1918 werd HVC (Hovense Voetbalclub) uit een buurtclubje op de Worp opgericht. HVC nam deel aan de UD-competitie in de plaatselijke voetbalbond, maar trad in 1921 toe tot de GVB (Gelderse Voetbalbond) en moest van de bond haar naam veranderen. Er was namelijk elders in Nederland een voetbalclub met de naam HVC. Vanaf dat moment heette de club “Deventer Volks Voetbalvereniging Davo”.
Diegenen die bij de oprichting nauw betrokken waren voor zover bekend : J. Roeterdink,
D. v.d. Wal, B. Steenbruggen, W. Kers, B. Renssen en J. v.d. Beld. Zij speelden o.a. in buurtclubjes mee op de UD zomerseriewedstrijden.
In het seizoen 1918/1919 eindigde HVC 1 op de 4e plaats in de UD-competitie. De volgende spelers waren hierbij betrokken : W. Kers, J. v. Dooren, H. v. Dooren, D. Horst, A. Zwarts,
J. Hofman, J. Stok, B. ter Stege, B. Hulsegge, G. Kluin, J. Roeterdink, H. Kluin en W. Zwarts.
De groei zat er nu pas goed in en er volgde weer een stroom nieuwe leden, t.w. Chris Zeeman, Tonny Maassen, J. Aarsen, G. Hondelink, A. Remeijer en J.B. Nijenhuis.

Dit is een van de eerste foto’s van Davo (toen nog HVC geheten). Deze foto stamt uit het jaar 1919 en u ziet op de achterste rij v.l.n.r. :  Jan Roeterdink, Wim Zwart, Gerrit van Unen, Jaap Hofman, Gerrit Kluin. Midden : Toon Oldenhof, Gerrit Pannekoek, Willem van Brummen. Voor : Bart ter Stege, Wim Kers en Jo Stok.

Kort daarop volgde de “Lagestraat en omgeving” met o.a. de gebroeders Eikelenberg, gebroeders Kersten, gebroeders Brekvoort, gebroeders Buitenhuis, de Rügenbrinks, Draaijer, H. Ilsink, gebroeders Voortman-Geels en A. Peters.
In 1924 en 1925 werd Davo kampioen van de 1e klasse GVB, maar wegens de geringe financiële middelen ging men pas in 1925 over naar de 4e klasse KNVB. In 1926 werd Davo opnieuw kampioen en promoveerde naar de 3e klasse KNVB. Na vele jaren in de 3e klasse te hebben gespeeld, waarbij ze in de seizoenen 1927/1928 en 1939/1940 ternauwernood aan degradatiegevaar wist te ontsnappen, behaalde het 1e elftal op 27 februari 1949 het kampioenschap van de 3e klasse KNVB. In de promotiewedstrijden die volgden kwam Davo net iets te kort om te promoveren naar de 2e klasse KNVB.

Dit is het 1e elftal dat in het seizoen 1948-1949 kampioen werd van de 3e klasse KNVB.
Staande v.l.n.r. : J. van der Sluis, F. Rietman, S. Bouwhuis, H. Brack, H. Hackman. Gebukt : G. Hulleman, J. Wessels, B. Denekamp. Zittend : J. Nikkels, C. van Beek, G. Goorman.

In het seizoen 1952/1953 wist ons 1e elftal nog net te voorkomen, dat het degradeerde, maar daaraan ontkwam ze niet in het jaar 1960, toen Davo na 34 jaar in de 3e klasse KNVB te hebben gespeeld, in de 4e klasse terechtkwam.
Het verblijf in de 4e klasse was ook niet van lange duur, want reeds in 1963 volgde degradatie naar de 1e klasse GVB. Ook hier konden onze jongens het niet bolwerken en in 1965 degradeerde Davo opnieuw en kwam in de 2e klasse GVB terecht. De negatieve resultaten op het veld misten hun uitwerking niet op het ledental. Over de gehele linie leed onze vereniging ernstige verliezen en vooral onze jeugdafdeling werd zwaar getroffen. Davo verloor ongeveer 180 aanhangers en beschikte nog over 96 werkende leden,  6 junioren, 14 pupillen en 121 donateurs.
Toen het 1e elftal opnieuw degradeerde - naar de 3e klasse GVB - kwam er langzaam een eind aan de aftakeling. Vooral de ouderen zagen de toestand van de ernst in en zij waren het die samen met de jongere lichting een weg terugvocht.
Na  jaren in de 3e klasse GVB te hebben vertoefd, gelukte het om via een kampioenschap weer in de 2e klasse GVB te komen.
In 1978 kreeg Davo zijn eigen clubhuis en in dat jaar ging Davo van 86 naar 150 leden.
De feestavond t.g.v. het 60 jarig bestaan werd op 21 januari 1978 gehouden in zaal de Lindeboom. Met optredens van de Zangeres zonder Naam, Frank en Mirella, Harry Touw, de gebroeders Brouwer kreeg Davo het onmogelijke voor elkaar

Het Davo bestuur in 1978. V.l.n.r. H. Hackman, G. Willems, J. Steffens, R. Eikelenberg, H. Schepers, B. Westervoorde, J. Bosch.

De jaren 80 kenmerkte zich als stabiliteit in de club. De financiën van de club werden steeds en steeds beter. De jeugd begon fors te groeien en maakte faam met buitenlandse jeugdkampen (Duitsland en Parijs) en het  grote Davo pupillentoernooi.
In 1987 promoveerde Davo naar de 1e klasse van de GVB. In de jaren 90 bleef Davo steeds een 5e klasser of 6e klasser (de GVB was opgeheven). In 1993 nam de huidige voorzitter van Davo Edwin Mulder de voorzittershamer over van Henk Schepers, die tot erelid werd benoemd.
Het gelukte Davo maar niet om de sprong voorwaarts te maken. Davo faalde steeds weer in de nacompetitie. Wel groeide het ledental tot tegen de 400 leden. In 2004 degradeerde het 1e team naar de 6e klasse KNVB, de kelder van het voetbal. De jeugd maakte stappen voorwaarts en in 2005 won Davo D1 de districtsbeker. De betaald voetbalclubs wisten Davo ook te vinden, de laatste jaren maakten diverse jeugdspelers van Davo de overstap naar BVO's.
In 2007 wordt Davo kampioen van de 6e klasse C met een record aantal doelpunten en promoveert naar de 5e klasse.  Davo wilde een stap voorwaarts maken.  Het bestuur had daarom met Eric Whittie een zeer ervaren trainer in huis gehaald.
In 2010 werd Davo na een zinderend slot van de competitie kampioen in de 5e klasse en keerde na 47 jaren terug in de 4e klasse. 

Dolle vreugde bij de Davo spelers. Na 47 jaar keert Davo terug in de 4e klasse.

Davo hield het 4 seizoenen vol in de 4e klasse. In 2014 degradeerde het naar de 5e klasse. Eric Whittie vertrok als trainer en werd opgevolgd door Deventenaar Jan Ligtenberg. Davo promoveert binnen één seizoen weer naar de 4e klasse door een beslissingswedstrijd tegen Sp. Deventer te winnen voor ruim 1200 toeschouwers.

Davo weer terug in de 4e klasse. In Schalkhaar wordt voor 1200 toeschouwers op Hemelvaartsdag de beslissingswedstrijd gewonnen.

Davo wist zich in het seizoen 2015-2016 te handhaven in de 4e klasse. Dit gebeurde wel via de nacompetitie. Het seizoen ging wel gepaard met een trainerswissel. In februari 2016 nam Gerton te Winkel als interim de taken over van Jan Ligtenberg. Voor het seizoen 2016-2017 was Mo Sinecek al vastgelegd als hoofdtrainer. Hij bleef slecht 1 seizoen en voor het seizoen 2017-2018 keerde Paul Roskam weer na 10 jaar terug als trainer bij Davo. Davo eindigde op de 2e plaats en was op de laatste speeldag zelfs 85 minuten virtueel kampioen. Ook in de nacompetitie redde Davo niet om te promoveren naar de 3e klasse KNVB. Paul Roskam bleef 1 seizoen bij Davo en voor het seizoen 2018-2019 werd Patrick Wijsman aangesteld als trainer. Davo wist zich in het seizoen 2018-2019 nipt te handhaven. In een rechtstreeks duel tegen stadsgenoot De Gazelle werd er gewonnen.

 Feest in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd Davo - De Gazelle. Davo blijft in de 4e klasse.

Het seizoen 2019-2020 zal de historie ingaan. Davo bungelde steeds op de onderste plaatsen in de 4e klasse.
Op donderdag 14 november 2019 overlijdt erelid en oud voorzitter Henk Schepers op 77 jarige leeftijd. Henk werd lid van Davo in 1950 en was derhalve maar liefst 69 jaar lid van onze club. Na zijn voetballoopbaan heeft hij tal van functies bekleed, waaronder 2x het voorziterschap. Als voorzitter leidde hij Davo in de moeilijke jaren naar een gezonde club, door onder meer de jeugdafdeling in de jaren 70 nieuw leven in te blazen. In 1994 nam hij afscheid als voorzitter en werd benoemd tot erelid.

 Erelid en oud voorzitter Henk Schepers

De samenwerking met hoofdtrainer Patrick Wijsman wordt in februari 2020 voortijdig beëindigd. In maart wordt ook Nederland getroffen door het Corona virus. Alle competities en trainingen worden stilgelegd. Nederland gaat in een intelligente lockdown. De kantine is ook niet meer open. De KNVB geeft aan dat er geen teams zullen promoveren en degraderen. Inmiddels had Davo Johan van Ommen al aangesteld als nieuwe trainer voor het seizoen 2020-2021.
Het seizoen 2020-2021 gaat gewoon van start, maar voor zeer korte duur. Er volgt weer een lock down en de competitie wordt niet uitgespeeld. Johan van Ommen vertrekt bij Davo en wordt voor het seizoen 2021-2022 opgevolgd door Resit Schuurman.
Op vrijdag 15 oktober 2021 volgt de algemene ledenvergadering. Het dagelijks bestuur stopt na vele jaren actief te zijn geweest voor Davo. Voorzitter Edwin Mulder vindt het om na 28 jaar (!!) voorzitter te zijn geweest genoeg. Hij wordt benoemd tot erevoorzitter. Secretaris Dinie Westervoorde stopt na 18 jaar (!) als secretaris en wordt benoemd tot erelid. Penningmeester Berry Westervoorde stopt ook en wordt benoemd tot lid van verdienste.

Edwin Mulder wordt tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot erevoorzitter.

Dinie Westervoorde wordt tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid.

Berry Westervoorde wordt tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot lid van verdienste.

Tijdens de algemene ledenvergadering wordt een nieuw bestuur gekozen. Jacques Souilljee wordt voorzitter, Joey van Reem wordt secretaris, Jan Willem Schepers wordt penningmeester en Rudi Groenink wordt bestuurslid.

Het nieuwe bestuur van Davo in 2021.

Het voetbalseizoen 2021-2022 verloopt voor Davo 1 niet zo best. De gehele competitie bivakeert men in de onderste regionen, wat uiteindelijk leidt tot nacompetitie voor klassebehoud. In de beslissende wedstrijd op neutraal veld (in Lettele) wordt er na strafschoppen verloren van Hoonhorst. Daardoor degradeert Davo naar de 5e klasse KNVB.


Teleurstelling bij Davo na de degradatie.

Tijdens de algemene ledervergadering in januari 2023 treedt Jack Souilljee af als voorzitter en ook secretaris Joey van Reem treedt af. Gertie de Vries wordt de nieuwe voorzitter en Volkan Ince wordt de nieuwe secretaris. Verder wordt het bestuur aangevuld met nieuwkomers Michel Elshof en Raymond Pinkster.
Het seizoen 2022-2023 begint voo Davo 1 erg voorspoedig. Tijdens de winterstop voert het de ranglijst aan met een voorsprong van 4 punten. Na de winterstop verspeelt Davo alles en eindigt op de 3e plaats. Ook via de nacompetitie lukte het niet om te promoveren.

DE OPRICHTING EN DE BEGINJAREN

Davo, vroeger hetende HVC werd opgericht op 12 januari 1918. De vereniging kwam tot stand aan de linker IJsseloever in de Hoven. De naam HVC werd hieraan dan ook ontleend en betekende Hovense Voetbalclub. Voordat deze werd opgericht werd er al eerder gespeeld, uitsluitend door jongens uit de Hoven. Deze speelden dan tegen Teveo (Terwolde), later Sp. Terwolde. Men liep daar dan heen en er werd in een weide gespeeld, waar bonenstokken dienst deden als doelpalen. Na de wedstrijden werden de doelpalen als trofeeën meegenomen en de zogenaamde voetbalschoenen werden er dan aan gebonden.

De eigenlijke gangmakers waren voor zover bekend : J. Roeterdink, D. v.d. Wal, B. Steenbruggen, W. Kers, B. Renssen en J. v.d. Beld.
Zij waren het die gezamenlijk een bal gingen kopen bij de zaak van Visch aan de Vleeschouwerstraat.
De stoot tot oprichting kwam meer doordat UD zomerwedstrijden gaf, waaraan ook buurtclubjes mochten deelnemen.
De oprichting vond plaats op het “Zonnepleintje”. Allengs kwamen er toen meer leden opdagen, te weten C. Kiers, W. Kers, B. Broekhuis, H. Kluin, August (een Belgische soldaat die hier was geïnterneerd en die in Tivolie lag), J. Stok, G. Kluin, G. Kiers, D. Horst en C. Smit. Deze 2 laatsten kwamen uit Twello.


Voor het eerst werd er gespeeld achter het UD veld. Een paar maanden later kreeg HVC de beschikking over het gemeenteterrein op de Bolwerksweide om daar op zondag een paar uur te mogen spelen. Daar op de Bolwerksweide begon er leven in de brouwerij te komen. Daar speelde Roda-Eendracht, het latere Ebon. Ons elftal, dat toen uitkwam in witte broek en wit shirt met rode baan (als Ajax) zag er als volgt uit :
Doel : W. Kers. Achter : C. Smit en B. Steenbruggen. Midden : B. Renssen, G. Pannekoek en T. Oldenhof. Voor : D. Horst, J. v.d. Beld, D. v.d. Wal, C. Kiers en H. Kluin.
Geleidelijk kwamen er meer leden bij, o.a. H. en J. Dooren en G. Hondelink. Deze laatste was toen zo’n hummeltje, maar vurig genoeg.
HVC speelde in de UD competitie in september 1918. Hieraan namen nog meer clubjes deel; Zenion, Roda, Ebon en nog anderen. Door de gemeente Deventer werd voor deze clubs een sportveld aangelegd aan de Bolwerksweide, een zgn. roosterveld. Daar speelden HVC, Roda, Ebon en Unitas (dat waren de kwekelingen).
Sloeg men in deze series een goed figuur, dan was het meestal zo, dat men dan pas in de bond ging spelen. HVC verging het net zo en ging eerst in de UD bond (een plaatselijke bond) spelen. Deze plaatselijke bond deed veel nuttig werk voor de kleine clubjes.
HVC kwam uit in de 1e klasse A van de UD competitie met KSC 1, Sallandia 3, De Gazelle 3, UD 4 en Eendracht 1. Op 30 maart 1919 versloeg HVC in haar eerste optreden UD 4 met 4-1.
De spelers die deelnamen aan deze competitie waren : W. Kers, J. van Dooren, H. van Dooren, D. Horst, A. Zwarts, J. Hofman, J. Stok, B. ter Steege, B. Hulsegge, G. Kluin, J. Roeterdink, H. Kluin, W. Zwarts.

Er volgden gauw een aantal nieuwe leden, t.w. C. Zeeman, T. Maassen en J. Aarsen. Kort daarna kwamen A. Remeyer en J.B. Nijenhuis bij de vereniging en spoedig was de stroom niet meer te stuiten. Zoveel leden kregen we uit de Lagestraat en omgeving.
Na een jaar spelen in de UD competitie ging HVC naar de GVB. De naam moest toen veranderd worden, omdat er al een vereniging HVC bestond (uit Amersfoort). Onze verenging werd toen omgedoopt in “Deventer Volks Voetbalclub Davo”. Het shirt werd toen veranderd en het werd witte broek en zwart shirt. Inmiddels had Davo de beschikking gekregen over een 2e elftal.
Bij het overgaan naar de GVB, in het seizoen 1920-1921 kreeg Davo de beschikking over een eigen terrein van de gemeente Deventer, achter de spoorbrug gelegen.
In die periode was het met Davo ook eens mis, want in een week bedankten als lid W. Kers, J. Stok en B. Hulsegge. Hulsegge en Stok gaven zich op bij Activia, maar als Davo tegen Activia moest spelen, trokken de heren hun bedankje in en speelden die zondag weer met Davo mee.
De tegenslagen bleven Davo niet gespaard. Diverse spelers gingen naar Go-Ahead.
Dikwijls waren er spelers van Davo die in vertegenwoordigende elftallen uitkwamen. We noemen H. v. Dooren, H. Ilsink, J. Hofman, J. Stok en A. Remeyer. Deze laatste is helaas als slachtoffer van de Nazibeulen gevallen. Antoon Remeyer was één van de beste spelers die we ooit hebben gehad.
In 1925 promoveerde Davo naar de 4e klasse van de KNVB. Davo ging spelen op de Schapenweide. Een kleedgelegenheid was er toen nog niet, maar het voordeel was wel dat Davo de recettes zelf kon behouden. Op de gemeente sportvelden moest deze altijd gedeeld worden. Veel medewerking ontving Davo van de heer B. Nikkels, vader van de Davo leden B. en J. Nikkels. Op velerlei gebied konden wij bij hem terecht.
Het gaat goed met Davo, want het promoveert in 1926 naar de 3e klasse KNVB.
In 1935 werd de juniorenafdeling opgericht, welke later goede vruchten voor onze vereniging heeft afgeworpen. Davo A1 werd in 1938 kampioen in de 2e klasse.
Het seizoen 1939-1940 was zeer wisselvallend, mede door het uitbreken van de oorlog.
De Davo Boys treden in 1947 voor het voetlicht en door hun toedoen zijn diverse feestavonden opgevrolijkt. De liedjes van de Davo Boys kennen we nog steeds : “Rooie broek en blauwe trui” en “Hotsie de flotsie”.

 

DAVO 1918 - 1945

Artikel uit het Deventer Dagblad tot met 1945
Tekst Oud Nederlands letterlijk overgenomen

Beslissingsontmoetingen (Deventer Dagblad 19 september 1921)
De serie-voetbalwedstrijden van Deventer, waarvan gisteren de beslissingsontmoetingen plaats hadden, gaven de volgende uitslagen: 1e ronde: Davo—Kendraclit 2-1 (na verlenging), Sal landia—Gazelle 1-0.  2e ronde (verliespartijen): Eendracht—Gazelle 0-1. Finale: Davo—Sallandia 3-1. De prijzen verwierven alzo:  1e prijs, zilveren lauwer krans met 11 zilveren draagmedailles, Davo;

Davo kampioen (Deventer Dagblad 01 april 1924)
Zondag  speelde de voetbalvereniging Davo  te Epe tegen E.S.V. I. Eerstgenoemde won deze wedstrijd met 3-0. Hoewel Davo nog twee uit- en twee thuiswedstrijden resten werd door haar  deze overwinning, het kampioenschap der afd. B 1ste kl. G.V.B. behaald.

10 jarig bestaan (Deventer Dagblad 30 januari 1928)
Zaterdagavond vierde „Davo" haar 10 jarige bestaan in de zaal van Tivoli. De voorzitter opende het feest met een hartelijk woord van welkom. Hij schetste de levensloop van Davo en herinnerde de tijd, toen de club pas was opgericht. In al die jaren, zei spreker, is onze club hard vooruitgegaan en dat hebben we vooral te danken aan het harde werken van bestuur en leden. Vervolgens huldigde de voorzitter het eerste elftal voor de prestatie van de laatste jaren geleverd. Vervolgens worden er verschillende cabaretliederen en toneelstukjes ten gehore gebracht, die zeer in de smaak vielen. Een gezellig bal volgde.

Competitie-indeling (Deventer Dagblad 30 augustus 1929)
Afdeling III : WVC, WSV, Columbia, GFC, Davo, De Gazelle, Activia, Daventria.

De Gazelle  - Davo (Deventer Dagblad 31 januari 1930)
A.s. zondag 2 uur De Gazelle – Davo terrein achter de fabriek van Auping.

Jubileum Davo (Deventer Dagblad 17 juli 1930)
Dvv Davo heeft zaterdag j.I. haar 12,5 jarig bestaan herdacht met een receptie en*een feestavond in „Tivoli". Bloemen werden aangeboden namens. de G.V.B., Go-Ahead, Rewiod, W.V.V. en enkele particulieren terwijl voorts felicitaties inkwamen van Labor, IJselstreek., W.S.V., Sallandia. U.D., Scheidsrechtersvereniging, Roda. E.G.C en De Gazelle. Des avonds is het feest in alle opgewektheid door leden en donateurs gevierd.

Davo speler breekt been (Deventer Dagblad 09 november 1931)
De ontmoeting tussen Davo en Daventria werd gisteren voortijdig afgebroken door een droevig ongeluk, overkomen aan de Davo-speler Klein Nagelvoort, die bij een botsing met een tegenstander een been brak. De  Daventria speler trof geen schuld. De wedstrijd werd daarop gestaakt, ongeveer een half uur voor het einde toen de stand 2-2 was. In de eerste helft was Davo over 't algemeen het meest in de aanval, doch de uitvallen van de gasten waren zeer gevaarlijk.

Davo – Daventria 3-1 (Deventer Dagblad 07 december 1931)
Reeds spoedig neemt Davo de leiding, wanneer een schot op het Daventria doel door het effectvolle terrein even voor 't doel van richting verandert en hierdoor buiten bereik van Boerkamp in het net belandt. De rood-zwarten, die  de eerste helft met wind mee spelen, blijven geregeld in de aanval en weten voor de thee de stand tot 3-0 op te voeren, waarvan het laatste doelpunt door een Daventria achterspeler  in eigen doel werd getrapt. Hoewel de rood-witten na de rust wel meer in de aanval zijn, weten zij slechts eenmaal te doelpunten, zodat het einde komt met een volkomen verdiende 3-1 overwinning voor Davo.

Zeer belangrijk (Deventer Dagblad 11 december 1931)
Zeer belangrijk : A.s. zondag 2 uur Davo – Zutphania / terrein Davo Schapenweide  entree 25 cent.
We verwezen naar een advertentie in dit nummer, waarin wordt aangekondigd de wedstrijd Davo—Zutphania,  zondag te houden op de Schapenweide achter Het Schob. Deze ontmoeting is voor de bezetting van de bovenste plaats in de derde klasse (afd. B) van het grootste belang.

Werklozen voetbal (Deventer Dagblad 04 februari 1932)
Gistermiddag werd op het Volharding-terrein een voetbalwedstrijd gespeeld, tussen twee werklozen-elftallen van Davo en Labor. Voor deze ontmoeting is door de heer Korz voor beide elftallen een herinneringsmedaille beschikbaar gesteld, terwijl de spelers tijdens de rust op Deventer koek getracteerd werden. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Davo.

Jubileum 15 jaar Davo (Deventer Dagblad 02 januari 1933)
De Deventer v.v. Davo  bestaat 12 januari a.s. 15 jaar. Dit jubileum zal zij feestelijk herdenken met een feestavond voor leden, donateurs en genodigden op zaterdag 14 januari a.s. in het St. Josephgebouw. Vooraf wordt een receptie gehouden. Het bestuur van Davo is thans als volgt samengesteld: G. Kiers, voorzitter; J. B. Nijenhuis, secretaris, H. llsink, penningmeester.  J. Smies, H. Brekvoort, L. Voortman sr., J. Eikelenberg, commissarissen. Deze dagen zullen de door Davo gewonnen prijzen voor het publiek te bezichtigen zijn in de etalage van de Fa. H. Thon, aan de Engestraat.

Davo – De Gazelle  7-0 (Deventer Dagblad 09 januari 1933)
Davo heeft Gazelle met een dikke nederlaag naar huis gestuurd; met niet minder dan 7-0 verloren de gasten. Reeds na 5 minuten deponeerde Bonnes met een kopbal het Ieder achter de Gazelle-doelman. Het spel ging vrijwel gelijk op, doch de gasten bleken  niet erg gevaarlijk. Davo wist de kansen beter te gebruiken en voor rust hadden Bonnes en Remeyer succes.
In de tweede helft liet de thuisclub goed open spel zien. De Gazelle-doelwachter weerde zich kranig, doch hij moest zwichten voor een schot van Scholten en even later voor een bal ingezonden door Bonnes. Scholten bracht met twee doelpunten de eindstand op 7-0.

Speelveld (Deventer Dagblad 15 mei 1933)
De Deventer Voetbalvereniging Davo vraagt hel speelveld achter de U.L.O.-school in huur.

Nieuw speelterrein (Deventer Dagblad 14 september 1933)
Davo  heeft thans de beschikking gekregen over een nieuw speelterrein waarvan de ingang  is aan de Platvoetschenweg,  nog voor het café van de heer Van 't Spijker. Gisteren is het terrein gekeurd door de hoofdconsul van de KNVB.  Terrein en kleedgelegenheid werden in orde bevonden. Men is thans in de weer het terrein speelklaar te maken. Zo mogelijk speelt Davo haar eerste wedstrijd op het nieuwe veld tegen Daventria.

Het elftal van Davo (Deventer Dagblad 21 september 1933)
Davo zal op haar nieuwe terrein aan de Platvoetschenweg haar eerste competitiewedstrijd spelen tegen Daventria en komt waarschijnlijk in de volgende opstelling uit: E. v. Beek D. Oostendorp J. Smles J. Eikelenberg J. Stil F. Sotthewes J. Klein Nagelvoort, J. Scholten, P. Bonnes, A. Remeljer, H, Stempher.

Jaarvergadering (Deventer Dagblad 23 juli 1934)
De voetbalvereniging Davo  hield gisteren haar jaarvergadering in café Tivoli . Het bestuur werd als volgt  samengesteld: G. Kiers voorzitter; J. W. Nijenhuis, secretaris; .J.H. llsink. penningmeester; E. Elbers, J. Kuper,  J. Scholten en P. Londo, commissarissen. De elftalcommissie bestaat thans uit de  heren .J. Rump,  B. Hondelink, J. Scholten, J. Kuper en J. Eikelenberg.

Davo – De Gazelle 0-0 (Deventer Dagblad 25 maart 1935)
Davo heeft gisteren door het verdiende gelijkspel tegen de Gazelle kans gezien, zich veilig te stellen voor degradatie. Zij heeft tot de laatste 4 wedstrijden vijf punten veroverd, welke juist voldoende waren om aan de degradatiewedstrijden te ontkomen. Zonder een van de spelers te kort te doen is het toch vooral te danken aan de achterhoede, met de linie, die een keurige wedstrijd hebben gespeeld. De voorhoede was niet erg gevaarlijk, omdat de binnenspelers, wat te begrijpen was, nog al eens in de verdediging zaten. Bij Gazelle vormt de achterhoede het sterkste gedeelte. De middenlinie was minder dan die van Davo, terwijl de voorhoede wel eerst aardig combineerde, maar voor doel het hoofd kwijt raakte. Davo had 1 invaller voor Scholten, terwijl Gazelle compleet was. Davo trapte met de sterke  wind  in de rug af en was geregeld voor het Gazelle-doel, waar Klein Bussink een goede kans kreeg, maar door treuzelen faalde hij. Gazelle was met haar uitvallen
gevaarlijker, maar de Davo-verdediging retourneerde alles. Enkele hoekschoppen voor Davo leverden geen succes op. Menigmaal dacht men Davo te zien doelpunten, maar op onbegrijpelijke wijze bleef succes uit. Eenmaal brak Nijland door de Gazelle verdediging, maar de scheidsrechter gaf buitenspel. Even voor de rust loste Kroes van Gazelle een hard schot op het Davo doel, maar Hondelink maakte de  gevaarlijke bal onschadelijk.  Na de rust heeft het aan spanning niet ontbroken; er is van weerskanten gezwoegd van jewelste. Een vrije schop op de rand van het strafschopgebied werd door Gazelle over geschoten. Over en weer bleven de verdedigingen de sterkste. Eenmaal ontstond er een gevaarlijke situatie voor het  Davo doel  toen er een misverstand in de achterhoede heerste, maar de Davo doelman redde op het juiste moment. Toen de scheidsrechter voor de laatste maal floot, was een puntloos gelijkspel verkregen.

Davo – Labor 9-1 (Deventer Dagblad 28 oktober 1935)
Davo heeft een goed afscheid genomen van het oude terrein  door van Labor te winnen met 9-1. In een wedstrijd, waarin Davo vooral voor de rust een goed spel vertoonde. Het weer was niet bepaald mooi voor voetbal, maar de scheidsrechter besloot na overleg met de beide aanvoerders te laten spelen. Davo had een invaller voor Bonnes, die op verdienstelijke wijze door H. Overweg werd vervangen. Labor was het eerst in het offensief, maar de Davo  achterhoede werkte prachtig en dit is mede oorzaak, dat de voorhoede de aanval kon overnemen. Scholten maakte dan ook met een goed schot een doelpunt. Kort daarop maakte Klein Bussink de bal vrij en passeerde naar de  linksbuiten, v. d. Huls ving de bal ineens op en doelpuntte (2-0). Labor ondernam ook enkele aanvallen, echter zonder succes. Scholten zorgde later voor nummer drie. De rust kwam met 3-0.  Na de hervatting was Labor weer het eerst in de aanval, maar Davo nam daarna het spel in handen en wist dan ook kort achter elkaar te doelpunten door Klein Bussink en Overweg (5-0). Labor kreeg een strafschop toegewezen, waarbij Hondelink het leder stopte. Wegens een overtreding moest de schop overgenomen worden, maar weer bracht Hondelink uitkomst, kort daarna wist Labor toch een tegenpunt te maken door de linksbuiten (5-1). Klein Bussink en Overweg hadden echter meer succes (7-1). Enige spelers van Labor gaven er nu de brui aan en verlieten het veld. Davo werd nog sterker, maar het duurde toch nog even  voordat nummer acht en negen genoteerd konden worden (Klein Bussink en Scholten) 9-1. Toen tenslotte 4 minuten voor het einde nog slechts 7 Labor-spelers in het veld waren, moest de scheidsrechter de wedstrijd staken. Hij waarschuwde Labor voor de gevolgen en daarna werd besloten de strijd uit te spelen. Sommige Labor-spelers kwamen echter met de jassen aan in het veld en de scheidsrechter verbood dit terecht. Hierna werd het  spel gestaakt. Wat de gevolgen hiervan voor Labor zullen zijn?

Davo – Rijssen Vooruit uitgesteld (Deventer Dagblad 30 november 1935)
De voetbalwedstrijd Davo – Rijssen Vooruit is uitgesteld, aangezien de werkzaamheden op het nieuwe terrein van Davo nog niet voltooid zijn.

Davo opent een nieuw terrein (Deventer Dagblad 09 december 1935)
Zondag zal Davo het nieuwe terrein, dat gelegen is achter het café Van Enk te Diepenveen, in gebruik nemen ter gelegenheid van de  wedstrijd Davo - Rijssen Vooruit. Het Davo bestuur, geholpen door een aantal leden, heeft al het mogelijke gedaan haar nieuwe terrein goed in te richten. Een ruime kleedkamer is met eigen krachten gebouwd en voorzien van wasgelegenheden.

Feestavond van Davo (Deventer Dagblad 09 maart 1936)
Zaterdagavond gaf voetbalvereniging Davo in de Deventer Hallen een  feestavond voor leden, donateurs en genodigden welk feest een intiem karakter droeg. Toen de  voorzitter de avond met een welkomstwoord opende, bleek de zaal heel bezet. Daarna werd een programma afgewerkt, bestaande uit voordrachten en cabaret, waaraan de ,.Davo dillettanten hun medewerking hebben verleend en flink succes hebben geoogst.  Hun spel getuigde van ernstige studie en een hartelijk applaus was hun beloning. Ook de aspirant leden brachten een nummer voor het voetlicht, dat danig succes had, evenals het verenigingslied, vervaardigd door de heer G. Hondelink. Een  verloting en bal besloten de geslaagde avond.

Feestavond van Davo (Deventer Dagblad 08 maart 1937)
Zaterdagavond gaf de Deventer voetbal  vereniging Davo haar 2e jaarlijkse uitvoering in de grote zaal van „Tivoli", welke bijkans te klein bleek om de vele leden, donateurs en genodigden te bergen. De heer G. Hondelink sprak een openingswoord. De avond is uitstekend verlopen en de aanwezigen hebben zich opperbest geamuseerd. Het publiek wist het gebodene zeer te waarderen en de spelers en speelsters kregen een hartelijk applaus om in ontvangst te nemen. Het gebodene door de aspiranten viel zeer in de  smaak en de Davo junioren bleken naast voetbalspelers ook goede zangers te zijn. Het „Davo lied", door de heer Hondelink samengesteld, oogstte veel succes. De voorzitter, de heer G. Kiers, nam afscheid van eerste elftalspeler de heer A. Kleinbussink. Hem werd een foto in lijst, voorstellende bestuur, eerste elftal en reserves, aangeboden. Nadat het programma verder was afgewerkt, volgden een verloting en een gezellig bal.

Davo – Hattem 3-2 (Deventer Dagblad 11 oktober 1937)
Davo heeft gisteren in een spannende wedstrijd  Hattem een verdiende nederlaag toegebracht. Hattem beschikte, evenals het vorig seizoen, over een goed elftal, maar wat ons van de Hattemmers is opgevallen is, dat zij thans veel forser, soms iet wat ruw speelden. Dat kenmerkte zich het meest, toen Davo een voorsprong had van 3-0. Toen Hattem het eerste verdiende tegenpunt maakte, was het hek van de dam. De wijze waarop men de spelers soms van de bal trachtte te werken, ging wel eens de perken te buiten. Toen Davo tegen de wind in aftrapte, bleek zij een invaller te hebben voor de spil A. v. d. Sluis. Hij werd vervangen door D. Oostendorp.  Hattem ondernam de eerste gevaarlijke aanval. Nadat Hattem eens het Davo doel op de proef had gesteld, ging de rechtervleugel van Davo ertussen uit, een voorzet volgde en de bal kwam bij D. Scholten, die doelpuntte (1-0) voor Davo. Toen de rechtervleugel van Davo er tussenuit trok, werd de bal na een fraaie ren voor het Hattem  doel gebracht. Bonnes loste een hard schot en via een been van een der achterspelers vloog de bal in het net (2-0). Met deze stand ging de rust in. Na rust was Davo sterk aanvallend en zat geregeld voor het Hattem doel. Bij een mooie aanval van Bonnes  werd hij binnen het strafschopgebied „genomen". M. v. d. Sluis nam de strafschop en het was 3-0. Hattem kwam daarna verwoed opzetten. Uit een doelworsteling belandde de bal bij de rechtsbinnen die doelpuntte (3-1). Uit een hoekschop kwam het 2e doelpunt voor Hattem toen de Davo-doelman de bal niet goed wegwerkte. Even voor het einde doelpuntte Hattem nogmaals uit een hoekschop, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd.

Davo 20 jaar (Deventer Dagblad 17 januari 1938)
Davo heeft zaterdag haar 20-jarig jubileum met een feestavond gevierd in de Deventer Hallen. De voorzitter, de heer Kiers, memoreerde tijdens zijn openingswoord het verenigingsleven. Felicitaties waren ingekomen van de heer Coldewey, enige verenigingen en de heren Kluin en Bosman. De afgevaardigden van de voetbalvereniging T.G.B, uit Apeldoorn  boden de feestvierende vereniging een fraai vaantje aan. Verder werd de secretaris, de heer Nijenhuis, die 12,5 jaar zijn functie als zodanig vervult, gehuldigd. Hem werden bloemen en geschenken aangeboden. Na de toespraken zongen junioren in clubkostuum een toepasselijk lied op het 20-jarig bestaan van de vereniging, waarna enige dames, onder leiding van de heer  Vijver een paar dansen uitvoerden. Verder kwamen er o.m. nog enkele zangers op het toneel en een toneelstuk, getiteld: „Een vergissing". Een en ander oogstte veel succes. Ook werd een voorbeeld gegeven voor het nuttige doel der liefdadigheidssport dagen. Tenslotte dankte de voorzitter alle medewerkers en in het bijzonder de heer G. Hondelink, die het gehele programma had uitgewerkt. Het kapwerk was bij de heer H. Groenenberg in goede handen. Het muzikale gedeelte werd verzorgd door „The Rythm Colleagues", onder leiding van de heer Joh. Oosterlaar. Een verloting en een bal besloten de goed geslaagde avond.

Davo – Activia 1-3 (Deventer Dagblad 24 januari 1938)
De ontmoeting tussen Davo en Activia is enigszins tegengevallen. De thuisclub was gehandicapt door het ontbreken van P. Bonnes. De uitslag is wel wat geflatteerd en een gelijkspel zou de krachtsverhouding beter hebben weergegeven. De gewijzigde opstelling van Davo is achteraf een mislukking gebleken. Davo opende de strijd met een doorbraak van Scholten, welke niets opleverde door buitenspel. Davo blijft iets sterker doch het spel is te doorzichtig om succes te kunnen opleveren. Als Activia zich los werkt stevent het met open aanvallen op de Davo-veste af, doch aan de afwerking ontbreekt veel. Toch weet de middenvoor na 20 minuten te doelpunten (0- 1). Davo komt nu opzetten en na enige vergeefse aanvallen heeft J. Stil succes (1-1). Toen iedereen dacht, dat Davo een voorsprong zou nemen, ketste de bal bij een schot van van Beek van de paal in het veld terug. Na de rust speelde Davo slechter dan daarvoor. Activia profiteerde hiervan echter niet en toen de thuisclub een kwartier na het einde het initiatief hernam, was een overwinning niet uitgesloten. Bij een schot van D. Scholten had de doelman het geluk aan zijn zijde. Te ver opdringen van de Davo-verdediging werd nu noodlottig.  Activia brak snel door en bij een hoog schot van de spil G. Nalls moest de doelman van de thuisclub zwichten (1-2). Kort voor het einde kreeg de Activia middenvoor Joh. Groters, de bal weer te pakken uit een verre „pass" van D. Dokter en met een hard schot stelde hij de zege veilig (1-3).

Davo aspiranten kampioen (Deventer Dagblad 11 april 1938)
Zaterdag is het de Davo aspiranten gelukt beslag te leggen op het kampioenschap van de 2e klasse G.V.B. Zij behaalden uit 16 wedstrijden 27 punten met een doelgemiddelde 142 voor en 24 tegen.

Achterste rij v.l.n.r. Jo Nijenhuis, Frits Leurink, Jopie Post, Jan v.d. Berg, Jan Nikkels, Appie Hietbrink, Appie v.d. Sluis, Herman ter Beek. Middelste rij v.l.n.r. Johnny van Welbergen, Jan v.d. Sluis, Wijnand Bouwhuis. Voorste rij v.l.n.r. Derk Geels, Herman Brack, Fré Rietman, Jannes Penterman enTheo Bontius.
Vele spelers behaalden later het 1e elftal.

Medische sportkeuring (Deventer Dagblad 20 juli 1939)
Thans heeft zich ook de Deventer voetbalvereniging „Davo" aangesloten bij het Bureau voor Medische Sportkeuring alhier.

Davo – Daventria 6-3 (30 oktober 1939)
Davo heeft in haar wedstrijd tegen Daventria de volle buit binnen gehaald en volkomen verdiend. Het was een vlotte strijd, het aankijken zeker waard. Vooral voor de rust bereikte het spel volkomen het peil der tweede klas. Davo miste Bonnes, maar had A. v. d. Sluis weer in de gelederen. Daventria trekt direct ten aanval en bestookt het Davo doel met enkele venijnige schoten, maar de Davo doelman laat zich niet passeren. Er volgt een kleine meerderheid voor Davo, maar doelman Boerkamp geeft niet thuis. Davo wordt dan overwegend sterker en als A. v. Beek een schot op het doel lost wordt de bal weggewerkt, maar komt in het bezit van Davo's rechtsbuiten Nienhuis, die keurig inschiet (1-0). Even later plaatst M. v. d. Sluis de bal uit een hoekschop goed voor het doel en hoog opspringend kopt Nienhuis het leder fraai in (2-0). Dit wordt Daventria te bar en zij dringt Davo terug. Na een hoekschop op het Davo doel komt de bal goed voor het doel en het is de Weerd die inkopt (1-2). Alhoewel het verdiend was, had het doelpunt door sneller ingrijpen voorkomen kunnen worden. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval op het Davo doel wordt door de rechtsbuiten met een ver schot besloten, de bal raakt eerst de grond en met effect verdwijnt hij in het doel (2-2). Niet ontmoedigd trekt Davo ten aanval en als J. v. d. Sluis er tussen uit gaat, vliegt de bal tegen de lat, wordt opgevangen door M. v. d. Sluis, die tegen de paal schiet en dan maakt buitenspel een eind aan dit geval. Dan zet Nienhuis de bal goed voor het Daventria doel, een achterspeler stopt het leder, maar direct ontneemt J. v. d. Sluis hem de bal en schiet resoluut in (3-2). Na de rust is Davo eerst weer in de meerderheid en na een minuut of 10 krijgt de thuisclub een vrije schop te nemen op grote afstand van het doel. Wessels schiet hard in en via een Daventria speler vliegt de bal in het doel (4-2). Als uit een schermutseling de bal voor het Davo doel wordt gebracht is niet snel genoeg wegwerken oorzaak dat de bal wordt ingeschoten, men juicht reeds voor een doelpunt maar het leder wordt weer uit het doel getrapt, daarna nog weer enige malen ingeschoten, tot de scheidsrechter een doelpunt toekent (4-3). Het is dan Wessels, die na goed werk van zijn medespelers doelpunt (5-3). Kort voor het einde krijgt J. v. d. Sluis een bal mooi toegespeeld en hoewel zijn schot niet hard is, maar zuiver geplaatst, belandt de bal in de rechter bovenhoek (6-3). Het einde komt met een verdiende overwinning voor Davo. Beide partijen hebben een vlotte en goede wedstrijd gespeeld.

Davo bestaat 25 jaar (Deventer Dagblad  11 januari 1943)
Dinsdag 12 januari is het 25 jaar geleden dat de voetbalvereniging Davo werd opgericht. De wieg van de jubilerende club stond op de linker-IJseloever : het waren de jongelui C. Kiers, D. Steenbruggen en D. v.d. Wal die de (H)ovense (V)oetbal (C)lub stichtten, welke in september 2018 in de toen bestaande U.D. competitie uitkwam. Gespeeld werd op een gemeente-terrein aan de Bolwerksweg. HVC trad in 1919 tot de G.V.B. toe en moest haar naam wijzigen. Van die tijd heette het clubje “Davo”. Zij werd van “clubje” spoedig een “club”,want reeds in 1924 werd het kampioenschap der 1ste klasse G.B.V. behaald.  Om financiële redenen maakte Davo toen geen gebruik van het recht tot promotie, maar in 1925, na een herhaald kampioenschap, kwam het er toch van.  De intrede in de N.V.B.  maakte o.a. een verandering van terrein noodzakelijk en Davo ging op de Schapenweide voetballen, waar thans Activia haar veld heeft. Tevoren had Davo nog een veld bij de Spoorbrug in gebruik gehad. Het eerste optreden in de N.V.B. werd direct een succes, want in 1926 werd men reeds dadelijk kampioen der 4e klasse N.V.B.  en de promotiewedstrijden brachten de thans jubilerende club in de 3e klasse. Daar heeft Davo met afwisselende resultaten verblijf gehouden : in 1928 hing haar derde-klasserschap aan een zijden draad, maar via een herkansingscompetitie wist zij aan degradatie te ontsnappen. Tot een kampioenschap heeft Davo het in de 3e klasse nog niet weten te brengen, hoewel het daar dikwijls op geleken heeft. Opvallend is het, dat Davo steeds tegen haar beste tegenstanders het beste spel vertoonde. Korte tijd heeft de jubilaresse nog op een terrein aan de Zwolschenweg gespeeld, thans heeft zij een veld in Diepenveen in gebruik, dat alleszins behoorlijke outillage bezit. 
Dat Davo thans met opgewektheid haar jubileum kan vieren, dankt zij niet in de laatste plaats aan haar bestuur, dat steeds grote activiteit aan de dag legde. Het bestaat thans uit de heren  G. Kiers, J.B. Nijenhuis, H. Ilsink, P. Londo, J. Kuper, H. van Heimenberg en A. van Beek. In het bijzonder mag voorzitter Kiers genoemd worden, die zijn functie sinds 22 September 1927 onafgebroken heeft vervuld. Ook secretaris Nijenhuis heeft grote verdienste voor de vereniging. Op 9 januari j.l. was het 17,5 jaar geleden dat hij het secretariaat aanvaardde. Penningmeester Ilsink heeft van 1 juli 1928 af de penningen beheerd en onder de bezielende leiding van dit driemanschap kan Davo met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Alhoewel de tijden zich  niet bepaald voor het houden  van feestelijkheden lenen, zal het jubileum toch worden gevierd. Op vrijdagavond 15 januari komen bestuur, leden en  commissies bijeen op een herdenkingsvergadering in het clublokaal. Zaterdag 16 januari is er des middags in H.U.Z.  een receptie, terwijl zondagmiddag 17 januari aldaar voor de kinderen van leden en donateurs een gezellige middag is georganiseerd. Des avonds heeft een feestavond plaats.

Jubileum (Deventer Dagblad 09 juli 1945)
Heden viert de heer J. B. Nijenhuis zijn twintigjarig jubileum als secretaris  van de  v.v. Davo. Gedurende die tijd  verrichtte hij veel en belangrijk werk voor zijn vereniging. Het heeft hem op deze dag dan ook niet aan belangstelling ontbroken.

Bij de foto de secretaris J.B. Nijenhuis

Voorzitter v.v. Davo nam afscheid (Deventer Dagblad 24 oktober 1945)
In een dezer dagen gehouden vergadering van de voetbalvereniging  „Davo" heeft de heer G. Kiers die 20 jaren lang het voorzitterschap der club heeft bekleed en zich voor Davo grote verdiensten heeft verworven, wegens vertrek naar Amsterdam  afscheid genomen .  Hij werd door de nieuwe voorzitter de heer G. Hondelink  hartelijk toegesproken ,  waarbij deze memoreerde, dat de heer  Kiers dag en nacht voor de club heeft klaargestaan.  De heer Kiers ontving een aandenken, zijn echtgenote bloemen. Ook de onderafdeling , de toneel- en voordrachtenvereniging  “Ona” bood bij monde van de heer B. Hondelink bloemen aan. Na afloop namen de zeer vele aanwezigen persoonlijk afscheid.

Bij de foto : G. Kiers, 20 jaar voorzitter van Davo

Bouwfondsv.v.Davo (Deventer Dagblad 07 november 1945)
De voetbalvereniging „Davo". welker bezittingen — zoals de kleedkamers — door de Duitsers gestolen zijn, heeft een bouwfonds gesticht. Ten bate hiervan  zal zaterdag een balavond gehouden worden.

St. Nicolaas bij DVV Davo (Deventer Dagblad 10 december 1945)
Zondagmiddag had de feest - en propagandacommissie van D V.V. Davo  ervoor gezorgd dat
St. Nicolaas een bezoek bracht aan de kinderen van leden en donateurs. In de zaal van Tivoli was een groot aantal kinderen aanwezig toen de heer G. Hondelink het kinderfeest  opende. De Sint liet de kinderen  een voor een bij zich komen en uitte menige vermaning  of bemoedigend woord. De heer J. Wagenvoort bracht goede accordeon muziek ten gehore. Ook de aanvoerder van het eerste elftal en enkele eerst- elftal spelers moesten voor de  Sint verschijnen, die een opwekkend woord voor de verdere wedstrijden sprak.

Davo – Daventria   4-2 (Deventer Dagblad 24 december 1945)
Davo heeft zich weer wat vaster op de bovenste plaats genesteld door een overwinning  op Daventria. De laatste heeft zich  flink geweerd, maar het kon toch niet verhinderen, dat Davo een zeer verdiende overwinning behaalde. Voor de rust wogen beide ploegen volkomen tegen elkaar op. Ondanks het feit, dat Daventria het sterke windvoordeel had, was Davo geenszins in de minderheid. De resp. achterhoeden gaven blijk, volkomen voor haar  taak berekend te zijn. Daventria kon iets gevaarlijker worden, omdat Bouwhuis  geblesseerd raakte en op halve kracht speelde. Daventria nam de leiding  toen Davo's achterhoede er niet geheel bij was. De doelman redde eerst, maar de Daventria’s  linksbinnen doelpuntte.  Uit een voorzet van rechts doelpuntte S. Bouwhuis met een schitterend hard schot.  Davo was na de rust  met de wind mede, direct aanvallend en het was Wes - sels, die doorbrak en de bal in het doel werkte (2-1). Niet lang daarna kon S. Bouwhuis de voorsprong vergroten (3-1). Daventria raakte zichtbaar vermoeid. Toen de bal een moment voor het Daventria-doel heen en weer werd getrapt, was het B. Bouwhuis die er 4-1 van maakte.  Davo was toen veel sterker. Bij een Daventria  aanval kon de linksbinnen nog een tegenpunt scoren.